Ben jij sociaal, rijd je graag met de wagen en heb je nog een beetje vrije tijd? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! De dienst seniorenplus zoekt vrijwillige chauffeurs voor het aangepast vervoer (Handicar) en de Minder Mobielen Centrale.

Als vrijwilliger vervoer je minder mobiele personen naar allerlei activiteiten. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je besteedt. Interesse? Neem snel contact op met dienst seniorenplus: 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

Je bepaalt als vrijwillige chauffeur zelf op welke dagen je ritten wil doen en hoeveel tijd je hieraan besteedt. We bellen je minstens twee dagen vooraf met de vraag of je een rit wil doen. Uiteraard moet je in het bezit zijn van een rijbewijs B.

Onderweg ben je verzekerd tegen burgerlijke aansprakelijkheid en voor lichamelijke schade. Je komt terecht in een dynamisch team van vrijwilligers en krijgt de nodige ondersteuning en begeleiding van de dienst seniorenplus.

Aangepast vervoer (Handicar)

Word je vrijwillige chauffeur voor het aangepast vervoer? Dan rij je met de aangepaste wagen of het minibusje van het OCMW. Je vervoert rolstoelgebonden personen naar allerlei activiteiten.

Minder Mobielen Centrale

Vrijwilligers van de Minder Mobielen Central rijden met hun eigen wagen. Je vervoert personen die door fysieke beperkingen of ziekte niet zelf kunnen rijden of het openbaar vervoer niet meer kunnen gebruiken, naar allerlei activiteiten. Per gereden kilometer ontvang je een kilometervergoeding van 0,34 euro per kilometer, met een minimum van 1,70 euro per rit.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be