Heb jij een pedagogische achtergrond ? Kan jij inhoudelijk een taalkamp voorbereiden voor kinderen tussen 4 en 12 jaar ? Wil jij samen met zes studenten sociaal werk een taalkamp begeleiden ?

Dan ben jij de geknipte vrijwilliger voor het taalkamp Babbelkousje dat plaatsvindt van 11 tot 14 april.

Het taalkamp vindt plaats op de speelpleinen van de Galbergen tijdens de tweede week van de paasvakantie, van 11 tot 14 april. In de voormiddag krijgen de kinderen spelenderwijs lessen Nederlands. In de namiddag nemen ze deel aan de activiteiten van de speelpleinwerking.

Wat verwachten we van jou?
Als vrijwilliger steek je zelfstandig een programma in elkaar voor een diverse groep van kinderen met een taalachterstand.
e bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling, de uitwerking en het geven van de lessen Nederlands.
Je begeleidt de kinderen elke dag tussen 10 en 12.30 uur en kan zelf aanwezig zijn vanaf 9 uur.

Je engageert je voor de volledige periode en houdt rekening met de volgende extra engagementen buiten de periode: voorbereiden, overleg met studenten sociaal werk op 1 april van 13 tot 15 uur, klaarzetten en opruimen, evaluatiemoment

Ondersteuning en begeleiding
Tijdens de taalweek kan je voor hulp en ondersteuning rekenen op zes studenten sociaal werk. Ook de dienst samenlevingsopbouw zorgt voor de nodige begeleiding. Uiteraard worden de onkosten die je maakt (aankoop van materialen) terugbetaald.

Interesse ? 
Mail uiterlijk op 15 februari een voorstelling van jezelf en een korte motivatie naar samenlevingsopbouw@dsomol.be.

Babbelkousje
Met het project Babbelkousje stimuleert de dienst samenlevingsopbouw in samenwerking met de scholen uit onze gemeente de Nederlandse taal bij jonge kinderen. Daarnaast maken de kinderen kennis met het vrijetijdsaanbod.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 19, samenlevingsopbouw@dsomol.be