In kader van de coronacrisis ontvangt het OCMW van Kasterlee een éénmalige steun van de federale overheid van €1.724 houdende dringende maatregelen inzake voedselhulp.

OCMW van Kasterlee wil met dit bedrag de consumptie van gezonde en verse voeding ondersteunen bij kwetsbare personen.

Schepen van welzijn Sumati Adriaensen (CD&V) verduidelijkt : 'Gemiddeld twee keer per jaar gaat de bedeling van voedselpakketten door. De samenstelling van het voedselpakket is afhankelijk van de beschikbare voeding bij het Fonds voor Europese hulp aan meest behoeftigen (FEAD).

De pakketten bevatten lang houdbare voeding zoals rijst, spaghetti, melk, olie, confituur, maar weinig verse producten. Gezien gezonde en verse voeding doorweegt in een budget voor een gezin, willen we met deze actie gezinnen een duwtje in de rug geven om extra gezond en vers te koken.'

'Op de voedselbedeling van juni 2020 worden deze standaard producten ook aangeboden, aangevuld met verse groenten en fruit van een lokale landbouwer. Het gaat over een extra pakket met onder andere aardappelen, wortelen, appels en peren,' vertelt schepen van landbouw Guy Van de Perre (CD&V).

90 kwetsbare gezinnen ontvingen een aanbod op maat van hun gezinssamenstelling. Op 29 juni, 30 juni en 1 juli konden de gezinnen deze komen ophalen tijdens de voedselbedeling.

Foto: Guy Van de Perre en Sumati Adriaensen presenteren samen met landbouwer Willy Noyens (midden) het lokaal lekkers / Nnieuws.