Dit najaar organiseert OCMW Heist-op-den-Berg in samenwerking met CAW Boom Mechelen Lier, vzw Den Draai en de jeugddienst van Heist-op-den-Berg, een preventieproject rond budgetteren en schulden: 'Budget(t)huis'.

Het aantal mensen dat bij OCMW's aanklopt omdat ze in de problemen zitten door een slecht evenwicht tussen hun inkomsten en uitgaven, blijft stijgen. Een woning huren of kopen, energiekosten, kopen op krediet, vervoerskosten, merkproducten kopen: alles heeft zijn prijs. Maar wat is die prijs?

In het Budget(t)huis maken de bezoekers op een visuele en interactieve manier kennis met tal van financiële en budgetgerelateerde info voor het dagelijkse leven. Ze worden kamer per kamer door het huis gegidst en krijgen in elke kamer informatie over een ander thema. Thema's die aan bod komen zijn onder andere energie, reclame, voeding, telecom, omgaan met facturen en klasseren, vervoer, ...

Een bezoek brengen aan het Budget(t)huis kan nog tot en met vrijdag 15 december elke werkdag. Normaal duurt het bezoek zo'n 3 uur, maar in overleg met (de begeleider van) de groep kan dit ingekort worden. Het Budget(t)huis is gelegen in de Eugeen Woutersstraat 7 in Heist-centrum. Aangezien de woning niet groot is, kunnen maximaal tien personen tegelijk de woning bezoeken.

Maak vooraf een afspraak bij Mieke Corstjens.

Info
- Mieke Corstjens, OCMW Heist-op-den-Berg, 015 23 87 83, mco@ocmw-heist-op-den-berg.be
- Dirk Van Noten, OCMW-voorzitter, 0472 86 24 11, dirk.vannoten@ocmw-heist-op-den-berg.be