In de maand mei namen alle kinderen van de basisschool Campus Hof van Riemen deel aan het verkeersproject 'Sam de verkeersslang'. Het was  de bedoeling om zoveel mogelijk leerlingen aan te sporen om te voet, met de fiets of met de bus naar school te komen.
 
De kinderen die dit doen verdienen 's morgens in de klas een bol. deze bollen worden vervolgens op een kaartje geplakt en als het kaartje met bollen volledig is, wordt het op 'Sam de verkeersslang' geplakt. Er kunnen verschillende beloningen verdiend worden, bijv.een sticker, extra speeltijd,... .
 
Alleen wanneer we met de ganse school echt het einde van de slang bereiken, houden we een MOS-fuif. Dit is al enkele jaren niet meer gelukt maar nu was het eindelijk nog eens zover... 
 
Wat houdt deze MOS-fuif nu eigenlijk in?  Babs Segers : 'Elke klas maakte gedurende één lestijd in de namiddag iets gezonds en lekkers klaar. Het eerste ging creatief om met peren en druiven en maakten lekkere 'fruitegels'. Het tweede leerjaar kookte overheerlijke slasoep.
 
Het derde bood smoothies aan met banaan of aardbei. Het vierde maakte fruitsatés en 5 en 6 zorgden voor gezonde toastjes met zelfgemaakt beleg en fruitcocktails. Vervolgens werd alles tentoongesteld in onze zaal. Dan mochten de leerlingen klas per klas iets uitkiezen en werd er gesmuld op de speelplaats. Ook muziek werd er opgezet. Kortom, het werd een supergezellige, lekkere en toch gezonde namiddag.'