U bent hier

GiB : 'Aannemer wegenis-en rioleringswerken N13 pas deze week aangesteld'

Grobbendonk
18.10.2017 - 04.24u
Door: Herman Gezelle

Tijdens de gemeenteraad van 10 oktober kaartte GiB de trage vooruitgang van de werkzaamheden aan de reeds enkele maanden afgesloten N13 tussen het Aldhem hotel en Herentals aan.

Martine Taelman : 'Het blijkt dat de aannemer pas in november, aan het begin van de winter dus, zal kunnen beginnen werken. Tot op heden gebeurden enkel voorbereidende werkzaamheden. Reeds september vorig jaar vroeg GiB aandacht voor het ontbreken van een aanbestedingsdossier voor de wegenis- en rioleringswerken, maar dat zette het bestuur nog niet aan tot actie.

Hoewel de N13 een gewestweg is heeft de gemeente het stuur in handen van de werkzaamheden. Volgens GiB is dit dossier op een weinig professionele manier aangepakt, met als resultaat dat de werkzaamheden veel langer hinder zullen veroorzaken dan strikt noodzakelijk.

De meerderheid moest toegeven dat het aangetekend schrijven van sluiting aan de aannemer nog maar pas is verstuurd. Deze moet 45 dagen wachten alvorens de wegenis-en rioleringswerken te kunnen aanvatten.

De N13 is een belangrijke verbindingsas tussen Grobbendonk en Herentals. Langdurige afsluiting zorgt dus voor veel hinder, zeker ook voor de langs de weg gevestigde KMO's.

In de meeste gemeenten wordt daarom bij zulke grote projecten in fases gewerkt, waarbij de voorbereidende werken, de werken van de nutsmaatschappijen en de rioleringswerken gecombineerd worden, door in de ene fase de nutsmaatschappijen te laten werken, waarna de wegenis- en rioleringswerken onmiddellijk starten en gelijktijdig de voorbereiding in een volgende fase verdergaat.

Niet zo in Grobbendonk, waar men pas maanden na het afsluiten van de weg de aannemer aanstelt voor de wegenis- en rioleringswerken'

Marianne Verhaert (OCMW-raadslid en zelf ook projectingenieur): "Je kan geen omelet maken zonder eieren te breken, maar een fasering van de werken had de tijd -nodig om het project te realiseren- aanzienlijk kunnen beperken. Na al die maanden zijn er hier alleen nog maar eieren gebroken... "

Dit dossier getuigt niet van goed bestuur. Martine Taelman: "We zijn heel blij met elke vooruitgang in de aanleg van het fietspad langs de N13, maar het is belangrijk dat de hinder voor omwonenden zo beperkt mogelijk wordt gehouden. We roepen de meerderheid dan ook op om voor de toekomstige werkzaamheden van de oprit E313 tot in Nijlen het dossier beter voor te bereiden". (pb)

imageMeer nieuws

Breng in maart een bezoek aan de windmolen van Gierle

Breng in maart een bezoek aan de windmolen van Gierle
Lille | Westerlo 16.03.2018 - 17.00u

Nieuw speelplein voor Mastbos

Nieuw speelplein voor Mastbos
Geel 16.03.2018 - 16.41u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland 16.03.2018 - 16.39u

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League
Internationaal | Vlaanderen 16.03.2018 - 12.12u

Explosies in Deurne door granaten : "Tot 6 meter hoog zijn huizen beschadigd"

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.03.2018 - 08.01u

Met de belbus op muziekkroegentocht

Met de belbus op muziekkroegentocht
Kasterlee | Neteland 15.03.2018 - 16.55u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto