U bent hier

GiB vindt oplossing voor een geldautomaat in Bouwel

Grobbendonk
12.09.2018 - 07.04u
Door: Mark Jaspers

Tijdens de gemeenteraad van 11 september kaartte GiB het probleem aan van het ontbreken van een geldautomaat in Bouwel. De GiB-fractie stelde meteen ook een mogelijke oplossing voor in samenwerking met G4S. De voltallige gemeenteraad reageerde enthousiast. Het voorstel wordt nu nader uitgewerkt.

Bouwel heeft geen geldautomaat meer in de nabijheid.

In onze deelgemeente Bouwel is er al een tijdje geen geldautomaat meer ter beschikking. Dat is geen goede zaak de inwoners en de lokale handel. Met het verdwijnen bankkantoren in Bouwel de afgelopen jaren is de mogelijkheid voor minder mobiele inwoners om cash geld af te halen serieus gehypothekeerd.

Hoewel men zou aannemen dat betalen in contanten naar de achtergrond verdwijnt, gebeurt 63 procent van de dagelijkse betalingen nog altijd cash. Daarbij komt dat de dichtstbijzijnde automaat in Grobbendonk zich over het Kanaal en de E313 bevindt wat de verplaatsing per fiets voor sommigen zeer moeilijk maakt.

Onafhankelijke geldautomaten mogelijk

Het ziet er niet meteen naar uit dat de grootbanken terug gaan investeren in bijkomende automaten. Geldtransporteur G4S heeft een ambitieus plan om de komende vijf jaar wel 150 bankonafhankelijke geldautomaten te installeren. 'Het is niet de bedoeling de banken concurrentie aan te doen, maar op vraag van gemeentebesturen willen we wel een geldautomaat plaatsen in dorpen waar er geen is', luidt het bij G4S.

Martine Taelman: "Wij brengen dit punt op de gemeenteraad omdat G4S de medewerking van de lokale overheid nodig heeft. Samen met het gemeentebestuur moet er naar een geschikte locatie gezocht worden. De gemeente moet verder bereidheid tonen om –waar nodig- in aanpassingswerken te investeren waar de automaat wordt geïnstalleerd. GiB vraagt aan het College om een initiatief te nemen en met G4S in gesprek te gaan om op een centrale locatie in Bouwel een geldautomaat te plaatsen. Wij zijn alvast tevreden deze bereidheid bij het bestuur vast te stellen en volgen het nu verder op."

 

imageMeer nieuws

BAS : 'Geen Europees of bekervoetbal voor KV Mechelen'

BAS : 'Geen Europees of bekervoetbal voor KV Mechelen'
Provincie Antwerpen | Vlaanderen 17.07.2019 - 13.28u

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'
Internationaal | Kempen regio | Turnhout regio 16.07.2019 - 18.42u

Geel Zomert gaat voor duurzame energie

Geel 16.07.2019 - 18.39u

VC Herentals schakelt mee

Neteland 16.07.2019 - 18.36u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 16.07.2019 - 15.55u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto