Op Moederdag lanceerden we 'Giel for Moeders', een actie in het kader van De Warmste Week voor Moeders voor Moeders vzw & het onderzoek naar kanker. Onder het motto 'want iedereen verdient een zorgeloze kindertijd' riepen we de inwoners van Gierle op om mee op de kar te springen. En of ze dat deden!

35 acties tussen augustus & december

Want intussen zijn er 35 acties geweest ten voordele van Giel for Moeders! Het gaat om heel diverse acties & om heel diverse initiatiefnemers:

 De eerste actie was een inzamelactie van schoolmateriaal, onder de naam 'Kinderen voor Kinderen'. Vier vriendinnetjes uit het tweede leerjaar riepen de kinderen van hun school op om oude schoolspullen binnen te brengen. Ze zamelden maar liefst 55 bananendozen in, vol boekentassen, brooddozen, drinkbussen, turnpantoffels, zwemzakjes en nog zoveel meer schoolmateriaal!

 Dan was er Jef Van De Put, één van de sterkhouders van de Gielse midden-stand van vroeger. Hij organiseerde een, herfstwandeling, met mogelijkheid tot ontbijt & Breughelmaaltijd. Meer dan 150 mensen kwamen mee wandelen. Het resultaat mag er dan ook zijn: Vossenhol for Life bracht maar liefst € 3 167 op!

 De organisatoren van de Kaas & Wijn for Life van vorig jaar beslisten om hun actie dit jaar te herhalen. Op 1 december 2019 genoten 255 mensen van een heerlijke kaas- & wijnnamiddag in De Schuur. Resultaat: een supergezellige zondag & € 4 580 ten voordele van Giel for Moeders.

 Joppe & Kaat (broer & zus, beiden uit de lagere school) organiseerden dan weer een inzamelactie van kinderkleding. Gelukkig heeft hun papa een groot magazijn, want de respons was gigantisch: 172 bananendozen vol met baby- & kinderkleding zijn intussen naar Moeders voor Moeders vzw gebracht! Met dank aan Délidis dat zich engageerde om het vervoer naar Borgerhout te verzorgen!

 Er werden koekjes & cakes gebakken, kraanvogels gevouwen, kleren verkocht, rosse centjes ingezameld, tombolalotjes verkocht. Een kleuter uit de derde kleuterklas speelde poppenkast voor zijn vriendjes. Oma's & opa's zamelden babyspullen in, wat leidde tot opnieuw een volle vrachtwagen met materiaal voor Moeders voor Moeders.

 Opvallend dit jaar was ook het initiatief van heel wat Gielse handelaars: de slager verkoopt Burgers for Life, de snackbar maakt een Broodje for Life, een restaurant verkoopt zelfgemaakte likeur, verschillende Gielse kappers baten samen een kraampje uit tijdens De Warmste Markt, de opbrengst van een openingsreceptie wordt aan Giel for Moeders geschonken...

 En dan is er gefeest in Gierle, zoals alleen Gierle kan feesten! Met alle generaties samen genieten van een afscheidsoptreden van The Buckshots in JK 't Hoekske, met alle mama's samen dansen op Mutti Rave, met ongeveer 100 personen luisteren naar & mee zingen met de muziek van Adamo (gebracht door Jan, begeleid door Jean-Bosco Safari), supporteren voor de dames-voetbalploeg van FC Gierle en nadien de nacht induiken op après-ski-toestanden...

Feesten kunnen ze in Gierle. Dus dat gaan ze zaterdag ook doen.

Apotheose op 21 december

Zaterdag vanaf 16u staan er meer dan 30 kraampjes in het Centrum van Gierle. Verenigingen, families, vriendengroepen, handelaars...allemaal verkopen ze iets voor Giel for Moeders. De hele tijd door draaien we verzoekjes die mensen konden aanvragen voor hun mama of moederfiguur.

De mensen die op voorhand een actie organiseerden, komen vertellen wat de
opbrengst van die actie is. En we roepen iedereen die komt op om een bus douchegel (shampoo/ zeep) mee te brengen! Moeders voor Moeders vzw verspreidt maandelijks een verzorgingspakket en daarvoor zijn deze producten zeer welkom.

En zo gaan we dit jaar niet alleen financieel een mooi resultaat kunnen behalen. We gaan ook materieel een heleboel ingezameld hebben. De tussenstand van dit resultaat maken we zaterdag om 20u30 bekend op De Warmste Markt. We nodigen je uit om het mee met ons te ontdekken, maar kunnen je nu al zeggen dat het opnieuw de moeite zal zijn!

En dan duiken we de nacht in...want iedereen verdient een zorgeloze Kersttijd!'

Praktische informatie

 Datum: zaterdag 21 december vanaf 16u | bekendmaking tussentotaal rond 20u30
 Adres: Singel in Gierle (dorpsplein)
 Contactpersonen: Piet Daneels & Mieke Dereymaeker
 Telefoon: 0477-54 39 35 (Piet) & 0476-57 67 21 (Mieke)
 Mail: gielforlife@gmail.com  Instagram: @gielforlife