Het GielsBos in Gierle heeft heel wat aangepaste fietsen ter beschikking die gebruikt kunnen worden door iedereen die niet op een gewone fiets kan fietsen.

Na een succesvol proefjaar gaan we officieel van start als verhuurpunt van 'BUITEN-GEWONE fietsen' in Het GielsBos.

'Op het domein van Het GielsBos in Gierle hebben we verschillende aangepaste fietsen ter beschikking die medewerkers en vrijwilligers gebruiken om onze cliënten een fijne fietsbeleving te bieden', zegt Pol Vanden Weygaert, directeur.  'We merkten dat de vraag naar speciale fietsen steeg, zowel binnen als buiten Het GielsBos.

Daar wilden we wat aan doen door een systeem van fietsdelen op te starten. Onze doelgroep: onze cliënten, begeleiders, familie, vrijwilligers, bezoekers van Het GielsBos, organisaties uit de regio voor minder mobiele mensen, particulieren die om welke reden dan ook een aangepaste fiets nodig hebben ... Kortom, iedereen die niet op een gewone fiets kan fietsen.

Een dergelijk project heeft nood aan een degelijk en aangepast fietsenpark. Dankzij verschillende giften en acties konden we gericht aangepaste fietsen aankopen waardoor ons aanbod nu sterk gevarieerd is met (elektrische) rolstoelfietsen, tandems, een driewieler en elektrische duofiets met funtrain.

Met de officiële aftrap van ons 'BUITEN-GEWOON fietsen' verhuurpunt maken we fietsen toegankelijk voor alle mensen die niet op een gewone fiets kunnen fietsen.

Het GielsBos is ook officieel verhuurpunt van G-sport Vlaanderen voor aangepaste fietsen.

In de maanden juli – augustus – september wordt ten voordele van het 'BUITEN-GEWOON fietsen-project' een fietsfotozoektocht (+/- 20 km) georganiseerd.

Formulieren kunnen voor 5 euro afgehaald worden aan het onthaal van Het GielsBos en elke maand is er een verrassing voor de eerste 20 deelnemers. Iedereen is van harte welkom.  Wie graag een 'BUITEN-GEWONE fiets' gebruikt, kan voor meer info terecht via buitengewoonfietsen@hetgielsbos.be.

Het GielsBos is een zorgvoorziening in het hartje van de Kempen waar kinderen en volwassenen met een beperking zich veilig en geborgen voelen. Ze vinden er een thuis waar zij hun eigen leven kunnen uitbouwen en hun dromen mogen najagen. Daarbij krijgen ze professionele ondersteuning van ervaren medewerkers. Onze cliënten, hun leefomgeving en hun levenskwaliteit komen bij ons op de eerste plaats. Het GielsBos, Vosselaarseweg 1, Gierle.'  Foto rr.
www.hetgielsbos.be