Vandaag opende Het GielsBos officieel het nieuwe dagcentrum 'de drijfveer' aan de Geelsebaan 29 in Kasterlee.

In ons nieuwe dagcentrum 'de drijfveer' voegen we onze dagcentra van Gierle en Tielen samen. Zo kunnen we groeien en onze opvang nog beter cliëntgericht organiseren.

Op deze plek vinden ook onze jobcoachen en het team mobiele begeleiding hun nieuwe stek. Kathleen Helsen, gedeputeerde en voorzitter van Het GielsBos en Pol Vanden Weygaert, algemeen directeur, knipten officieel het lint door in aanwezigheid van onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers.

Nieuw dagcentrum – nieuwe naam

Het team van 'de drijfveer' bedacht zelf de passende naam: een drijvende veer, licht en krachtig. Een mooie metafoor die past binnen Het GielsBos en die onze begeleidingsstijl voor onze cliënten weergeeft: ondersteunend en coachend.

Capaciteitsuitbreiding in Kasterlee

In onze regio staan heel wat mensen met een beperking op de wachtlijst om woonondersteuning of dagopvang te vinden. Er moet dus snel actie ondernomen worden als we deze doelgroep een gepaste oplossing willen bieden.

Daarom engageert zorgvoorziening Het GielsBos zich om haar capaciteit uit te breiden en dat doen we onder meer met een nieuw dagcentrum in Kasterlee.

Het team van 'de drijfveer' zal ons aanbod van zinvolle dagbesteding verder verruimen én nog beter inzetten op inclusie. Samen met onze jobcoachen en het team mobiele begeleiding evolueren ze verder naar één team. In het nieuwe dagcentrum heeft het team heel wat creatieve en boeiende dagbestedingsactiviteiten voor onze cliënten in petto.

Het GielsBos is een zorgvoorziening in het hartje van de Kempen waar kinderen en volwassenen met een beperking zich veilig en geborgen voelen. Ze vinden er een thuis waar zij hun eigen leven kunnen uitbouwen en hun dromen mogen najagen.

Daarbij krijgen ze professionele ondersteuning van ervaren medewerkers. Onze cliënten, hun leefomgeving en hun levenskwaliteit komen bij ons op de eerste plaats.'  www.hetgielsbos.be