Zondag werden de winnaars van de kunstexpo 'Zie jij wat ik zie? Schitterend water!' bekend gemaakt in Hidrodoe. Tijdens het bezoek in de zomervakantie konden bezoekers stemmen op hun favoriete kunstwerk.

De stemmen van de kinderen en de volwassenen werden apart geteld. De kinderen die Hidrodoe deze zomer bezochten, stemden massaal op de GVR van Vincent en Elize Haelen.

De Gigantische Vriendelijke Regendruppel is dan ook een echte eye-catcher en zorgde onverwachts voor een ideale fotolocatie.

Vincent en Elize hadden nog een verrassing in petto, zij schenken de GVR aan Hidrodoe. "We hebben er eigenlijk geen plaats voor in onze tuin, en we vinden dat hij hier heel goed staat", aldus Vincent.

De stemmen van de volwassenen gingen naar een heel ander soort kunstwerk: Bron van Verbinding van Xavier Storms en Theo Geerts.

Xavier Storms zorgde ook voor een leuke verrassing. Hij schenkt zijn prijs aan een vzw die zich inzet voor kinderen in armoede. "We waren aangenaam verrast door dit mooie gebaar", zegt Hilde De Laet, manager van Hidrodoe. "Daarom hebben we beslist om de prijs te verdubbelen, en zo het initiatief te steunen."