In de nagelnieuwe Gin&More op de Grote Markt 18 Herentals kan je van maar liefst 180 gins genieten, waarvan 60 exclusief voor de regio.   Gin-waard Roland Diels : 'Gin&More presenteert een uitgebreide selectie gins en veel meer strong drinks, zoals top-cognacs, rum en whisky's.  We werken langs Geert & Suzy zaakvoerders van de gekende Drankenhandel Verreydt uit Noorderwijk die al heel wat ervaring hebben in de wereld van de populaire en kwaliteitsdrinks. 

We zijn een popup-store tot het najaar en dan zien we of alles vlot draait.  Gin&More wil een vaste waarde worden in intens populaire gin-and strong drinks-markt in de regio Neteland.'

Gin een rage

Gin-waard Roland Diels : 'Gin brouw je door vergist graanbeslag te distilleren. Door jeneverbessen toe te voegen, krijgt gin zijn specifieke smaak. Gin wordt vooral in Groot-Brittannië geproduceerd, maar er bestaat ook Schotse, Franse, Spaanse, Nederlandse en ook Belgische gin. Ook enige echte Hertalse Vibe.

Voor gin mag je elk distillaat nemen (graan, druiven, aardappel, rijst), zolang er maar 'jeneverbes' aan het aroma wordt toegevoegd en het alcoholpercentage minimaal 37,5%vol haalt.

Verschillende landen produceren hun eigen gin. De smaken variëren sterk, maar vertonen toch heel wat gelijkenissen. Gin werd meestal aangelengd met tonic en citroen. Tegenwoordig worden gin's meer en meer met een eigen garnituur gedronken in typische Copa glazen. Je gebruikt dan komkommers, gedroogd fruit, zoethout, rabarber, steranijs, peper, enz...

Op basis van de 'awards' die door verschillende professionele jury's wereldwijd werden uitgereikt, vind je hier een overzicht van de 10 beste gin's allertijden. De scores die u aan de rechterkant ziet, geven een globaal beeld op basis van de behaalde awards. 

Aan jou om te komen evalueren en jouw eigen keuze te maken, je eigen top 10-gin samen te stellen.'

1) Hendrick's Gin (95/100)

2) Tanquery (94/100)

3) Beefeater 24 Gin (93/100)

4) Mombassa Gin (93/100)

5) N° 209 Gin (93/100)

6) Plymouth Gin (93/100)

7) Tanqueray N° 10 (93/100)

8) Citadelle French Gin (92/100)

9) G'Vine Floraison Gin (92/100)

10) Whitley Neill Gin (92/100).

Alle info vind je in de Gin&More-shop bij Roland & z'n tof sommelier-team op de Grote Markt 18, naast Broodjesmarkt Blinis van Liesbeth & C°.   Beelden Guy Verellen / NNieuws.