U bent hier

GIS-project in Olen

Olen
06.06.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

GIS staat voor Geografische Informatie Systemen. Dat zijn computerprogramma’s om digitale kaarten te maken.

De lagere school VBS De Knipoog, de scholengemeenschap Kogeka en het gemeentebestuur van Olen hebben de afgelopen maanden op een bijzondere manier samengewerkt aan verkeersveiligheid: door GIS te gebruiken.
 
Als eerste stap in het project hebben de leerlingen van het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool De Knipoog hun schoolroutes (de weg waarlangs zij dagelijks naar school komen) op een digitale kaart gezet onder begeleiding van Jan Dierckx, leerkracht van Kogeka.
 
Daarna zijn eerstegraadsleerlingen van ’t Peperstraatje (Kogeka) de samenvattende klasrouteplannen die men gemaakt had, gaan voorstellen en bespreken in de lagere school. Daaruit kwamen duidelijk een aantal verkeersknelpunten in Olen naar voren.
 
Alle zesde jaren van deze lagere school hebben een aantal knelpunten ‘geadopteerd’: zij hebben digitale foto’s genomen van de verkeersonveilige situatie, het probleem duidelijk beschreven en een oplossing bedacht.
 
Dit alles stellen de verschillende partners van het project gezamenlijk voor aan het gemeentebestuur op vrijdag 8 juni om 10u in het gemeentehuis van Olen.
imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto