U bent hier

Gladiolen wordt plasticvrij

Olen
08.05.2019 - 10.45u
Door: Mark Jaspers

Vanaf 2020 is het op alle evenementen - van schoolfeesten tot grote festivals - verboden om drank te serveren in wegwerpbekers, blikjes of petflesjes. Met Gladiolen willen we nu al in actie schieten. Geen makkelijke klus voor een organisatie van onze omvang. Zoals je ons kent, boeten we niet in op jouw comfort. Daarom gaan wij voor wisselbekers, zònder waarborg!

Geen waarborg, geen gedoe

Met een waarborg wordt 1 pintje trakteren meteen 2 betalen en zowel bezoekers als heel wat medewerkers zijn constant bezig met het inwisselen van bekers tegen bonnetjes of geld. En dit ten koste van de wachttijden aan de togen en kassa's.

Verder bouwen we heel wat vaste inzamelpunten en voorzien we extra eco-teams die zich over het ganse terrein begeven. Een uniek en exclusief logo mocht ook niet ontbreken: een beker met 3 oren, het symbool van de Gemeente Olen. Met trots stellen we u dan ook 'De Wisselpot' voor.

Wij van Gladiolen vinden zo'n waarborg op ons festival maar een gedoe. Eén pintje trakteren wordt meteen twee betalen, en zowel bezoekers als heel wat medewerkers zijn constant bezig met het inwisselen van bekers tegen bonnetjes of geld. En dit ten koste van de wachttijden aan de togen en kassa's.

We hebber er lang over nagedacht en hard gediscussieerd, maar kwamen tot de volgende conclusie: Op Gladiolen moet dat anders kunnen! Samen met onze 9.000 bezoekers per dag gaan we de uitdaging aan om geen waarborg te vragen. In ruil voor dat unieke comfort rekenen we wel op jullie medewerking.

We vragen jullie om geen enkele beker op de grond te gooien, maar om ze te verzamelen en in 1 van de 60 inzamelpunten te droppen. Onze meer dan 40 extra medewerkers brengen de bekers vervolgens naar onze 3 afwasstraten. Daar worden ze industrieel gewassen en proper terug naar de togen gebracht zodat we er opnieuw een fris pintje in kunnen tappen. Schol!

Wat na Gladiolen?

Zulke zware investering na het festival een jaar in de kast steken leek ons zonde. Daarom zal de 'Wisselpot' na Gladiolen ter beschikking staan voor alle evenementen georganiseerd door Olense verenigingen. Zo maken we alle Olense activiteiten in één klap groener.

Kan ik als bezoeker ook mijn steentje bijdragen?

Uiteraard! Een proper en plasticvrij festival kan alleen maar met jouw medewerking. Wil je ons festival en al onze medewerkers je steun betuigen? Onderteken dan ons plasticvrij charter

Wat wordt er in wisselbekers getapt?

We vervangen in eerste instantie alle wegwerpbekers aan alle togen. Dit wil zeggen dat je Bel Pils, Duvel, Vedett (IPA, White en 2,7%), De Koninck, Liefmans, La Chouffe, Tank 7, Triple D'Anvers, water, limonade en Ice Tea uit een wisselbeker zal krijgen. Vedett Blond, Pepsi, Red Bull en onze cocktails zullen dit jaar nog in blik geserveerd worden. Vanaf 2020 worden ook deze vervangen door duurzame wisselbekers.


 

 

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto