U bent hier

Gladiolen wordt plasticvrij

Olen
08.05.2019 - 10.45u
Door: Mark Jaspers

Vanaf 2020 is het op alle evenementen - van schoolfeesten tot grote festivals - verboden om drank te serveren in wegwerpbekers, blikjes of petflesjes. Met Gladiolen willen we nu al in actie schieten. Geen makkelijke klus voor een organisatie van onze omvang. Zoals je ons kent, boeten we niet in op jouw comfort. Daarom gaan wij voor wisselbekers, zònder waarborg!

Geen waarborg, geen gedoe

Met een waarborg wordt 1 pintje trakteren meteen 2 betalen en zowel bezoekers als heel wat medewerkers zijn constant bezig met het inwisselen van bekers tegen bonnetjes of geld. En dit ten koste van de wachttijden aan de togen en kassa's.

Verder bouwen we heel wat vaste inzamelpunten en voorzien we extra eco-teams die zich over het ganse terrein begeven. Een uniek en exclusief logo mocht ook niet ontbreken: een beker met 3 oren, het symbool van de Gemeente Olen. Met trots stellen we u dan ook 'De Wisselpot' voor.

Wij van Gladiolen vinden zo'n waarborg op ons festival maar een gedoe. Eén pintje trakteren wordt meteen twee betalen, en zowel bezoekers als heel wat medewerkers zijn constant bezig met het inwisselen van bekers tegen bonnetjes of geld. En dit ten koste van de wachttijden aan de togen en kassa's.

We hebber er lang over nagedacht en hard gediscussieerd, maar kwamen tot de volgende conclusie: Op Gladiolen moet dat anders kunnen! Samen met onze 9.000 bezoekers per dag gaan we de uitdaging aan om geen waarborg te vragen. In ruil voor dat unieke comfort rekenen we wel op jullie medewerking.

We vragen jullie om geen enkele beker op de grond te gooien, maar om ze te verzamelen en in 1 van de 60 inzamelpunten te droppen. Onze meer dan 40 extra medewerkers brengen de bekers vervolgens naar onze 3 afwasstraten. Daar worden ze industrieel gewassen en proper terug naar de togen gebracht zodat we er opnieuw een fris pintje in kunnen tappen. Schol!

Wat na Gladiolen?

Zulke zware investering na het festival een jaar in de kast steken leek ons zonde. Daarom zal de 'Wisselpot' na Gladiolen ter beschikking staan voor alle evenementen georganiseerd door Olense verenigingen. Zo maken we alle Olense activiteiten in één klap groener.

Kan ik als bezoeker ook mijn steentje bijdragen?

Uiteraard! Een proper en plasticvrij festival kan alleen maar met jouw medewerking. Wil je ons festival en al onze medewerkers je steun betuigen? Onderteken dan ons plasticvrij charter

Wat wordt er in wisselbekers getapt?

We vervangen in eerste instantie alle wegwerpbekers aan alle togen. Dit wil zeggen dat je Bel Pils, Duvel, Vedett (IPA, White en 2,7%), De Koninck, Liefmans, La Chouffe, Tank 7, Triple D'Anvers, water, limonade en Ice Tea uit een wisselbeker zal krijgen. Vedett Blond, Pepsi, Red Bull en onze cocktails zullen dit jaar nog in blik geserveerd worden. Vanaf 2020 worden ook deze vervangen door duurzame wisselbekers.


 

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto