U bent hier

Glasbolpeters moeten sluikstorten tegengaan

Herentals
12.03.2019 - 23.13u
Door: Herman Gezelle

Buurtbewoners van de Wilgenlaan op de Molekens zijn het sluikstorten naast de glasbollen in hun straat beu.  Glasbolmeters of -peters zouden dit probleem moeten aanpakken volgens het gemeentebestuur. Toch is de buurt niet tevreden.

Sluikstorters dumpen aan de glasbollen in de Wilgenlaan wekelijks afval.
'IOK gaat in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven glasbolmeters en -peters inzetten', zegt Katleen Mertens van IOK Afvalbeheer.

'Deze personen gaan na een korte opleiding aan de slag met handschoenen, vuilniszakken en prikkers om de buurt rond de 30 glasbollen in de gemeente proper te houden. Wil je zelf deelnemen aan dit project en een glasbol in je buurt onderhouden? Dat kan na aanmelding via mooimakers@iok.be.

Ook de stad wil zich inzetten om enkele acties te ondernemen, maar het sluikstorten tegengaan blijkt geen eenvoudige opdracht. 'We halen regelmatig het afval op en proberen te achterhalen wie de sluikstorters zijn', klinkt het. 'De mobiele camera's van politie Neteland gaan op strategische plaatsen sluikstorters identificeren.' (pp-iok) foto's archief Johan Temmerman/ Nnieuws.

Op de foto : o.a. een mobiele camera van politie Neteland controleert de omgeving van glasbollen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto