Woensdag 4 augustus start een aannemer in opdracht van Eurofiber met werken aan de nutsleidingen in de Lakenmakersstraat, Kloosterstraat en een stukje Rozenberg.

Deze werken zijn nodig voor het plaatsen van een nieuwe ondergrondse glasvezelkabel naar de Campus van school Rozenberg. Ter hoogte van de werfzone moeten voetgangers oversteken.

Winkels en andere toegangsdeuren blijven op elk moment bereikbaar via loopbruggetjes. De werken nemen een twee tot drie weken in beslag.

De nieuwe glasvezelkabel is noodzakelijk voor de scholencampus Rozenberg van de KSOM. De nieuwe glasvezelkabel wordt afgetakt van een bestaande ondergrondse kabel die doorheen de Corbiestraat loopt.

De aftakking gebeurt op de hoek van de Corbiestraat met de Lakenmakersstraat. Vervolgens loopt de kabel onder het voetpad langs de zijde Bel & Bo. Op de plaats waar de natuursteenverharding recent vernieuwd werd, plaatsen we een wachtbuis zodat dit vak niet opnieuw moet opengebroken worden.

Kruispunt Statiestraat

Om het kruispunt Kloosterstraat – Statiestraat – Lakenmakersstraat te kruisen, maakt de aannemer gebruik van bestaande wachtbuizen of een onderboring. Vervolgens gaan de kabelwerken in de Kloosterstraat aan de zijde van H&M verder tot in de Rozenberg.

In het gedeelte tussen de bestaande schoolgebouwen en de nieuwbouw zal de kabel ondergronds de Rozenberg kruisen, waarna de verbinding met de school wordt gemaakt.

Bereikbaarheid

De aannemer verwittigt de betrokken bewoners en handelaars per brief. Alle woningen en winkels blijven bereikbaar. Wanneer de werfzone voorbij een toegangsdeur passeert en de sleuf is tijdelijk uitgegraven, wordt er gewerkt met een loopbruggetje. Voetgangers moeten ter hoogte van de werfzone steeds de straat oversteken. Autoverkeer ondervindt geen hinder van de werken.