U bent hier

Global week for future : lokale betoging @Herentals gaat de mist in

Herentals
27.09.2019 - 13.46u
Door: Mark Jaspers

Vandaag werd verzamelen geblazen in het Begijnhofpark voor een betoging in het kader van de 'Global week for future'.  Wie niet naar Brussel konden, waren welkom om hun symphatie te betuigen op deze lokale betoging.

'Helaas was er geen medewerking van de scholen na de vorige betoging van enkele maanden geleden daar, toen te veel jongeren de betoging verlieten richting hamburgerketen of terras,' aldus organisator Nand Liekens.

Daardoor stond deze jongeman helemaal alleen om de jeugd te vertegenwoordigen. De grootouders voor het klimaat tekenden ook present met een beperkt aantal senioren zodat het toaal aantal deelnemers uiteindelijk op 12 mensen kwam.

De burgemeester, de politie, de lokale pers en RTV waren ook present om samen uiteindelijk met de betogers te concluderen dat een betoging geen zin had met dit beperkt aantal aanwezigen.

Een overkill aan klimaatmarsen en betogingen, het te veel in de media verschijnen van bepaalde boegbeelden, de niet medewerking van de schooldirecties en waarschijnlijk nog zo vele redenen beslisten misschien wel dat deze betoging op weinig belangstelling kon rekenen. Mark Jaspers/ Nnieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto