De officiële aftrap van het Bike Inn Jeugdteam is vrijdagavond gegeven bij sponsor BMW Sneyers. 

Ambitie

'We hebben de ambitie om een professionele omkadering te bieden zodat talenten ten volle kunnen ontwikkeld worden', zegt Katrien Geuens van Bike Inn Jeugdteam.

'Tegelijkertijd willen we een team zijn waar een aangename sfeer heerst zodat de kids hun hobby met veel plezier en enthousiasme kunnen uitoefenen.

Naast wekelijkse trainingen door een gediplomeerd trainer en een aantal stage-momenten, gaan we de kids zoveel mogelijk motiveren om deel te nemen aan wedstrijden.

Deelname aan wedstrijden zal hen sowieso sterker maken, zowel op technisch gebied maar zeker ook op mentaal gebied. Op die manier werken we tevens ook aan het imago van onze club om deze jaar na jaar naar een hoger niveau te tillen.'

10 renners aan de start

'In 2020 komen er 10 renners aan de start: Nils Peeters (U9), Lars Peers (U11), Rube Geuens (U11), Jens Peeters (U13), Liese Geuens (U13), Jenth Dillen (U13), Kobe Van Elsen (U15), Kobe Pets (U15), Folke Gomez (U15) en Cédric Vervloet (U15).

Een aantal van de renners heeft reeds enkele jaren competitie-ervaring opgedaan. Zo won Liese Geuens in 2019 zowel het klassement bij de Flanders Kids Series alsook het klassement van de Kids Trophy in Wallonië.

Lars Peers reed als eerste jaar U11 steevast op het podium. Ook Rube reed als eerstejaars U11 een sterk seizoen. Kobe Van Elsen, Jenth, Kobe Pets en Folke zetten in 2019 hun eerste stappen in het bos en kregen de smaak helemaal te pakken. Je zag hen wekelijks groeien in de sport.

Cédric proefde helemaal op het einde van het vorige seizoen van een eerste competitiewestrijd en was helemaal verkocht. Ook Nils komt dit jaar aan de start van MTB wedstrijden, hij is er helemaal klaar voor. De renners zijn heel enthousiast en gemotiveerd om het nieuwe seizoen aan te vatten.'

Sponsors

'Uiteraard is dit alles enkel mogelijk met de nodige sponsorgelden. We zijn dan ook enorm dankbaar aan onze sponsors: Y-Lines, BMW Sneyers, Bike Inn, Vervoort Bouwwerken, DD Sectionaal poorten, Haus LeLa vakantiewoning, Home 2000, SD Worx, Kantoor Daems bank & verzekeringen, Vevacon, SP Construct, MVL bezettingswerken, Endless bikeshop, 4U2inmotion, Vermarcsport. Zonder hen kunnen we dit project niet realiseren', besluit Katrien Geuens.  Foto GK/Nnieuws.