Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gloednieuw project ‘Well-being’ biedt schouder aan toekomstige en kersverse ouders

Huis van het Kind en Ziekenhuis Geel slaan de handen in elkaar en zetten het project ‘Well-being’ op met een realistische kijk naar de roze zwangerschapswolk. Toekomstige of recente ouders kunnen daarbij rekenen op een brede waaier aan ondersteunende activiteiten.

Het aanbod van het project start op maandag 5 september en biedt ondersteuning op heel wat aspecten. 

Een zwangerschap en een bevalling is een belangrijke gebeurtenis waarbij ouders nood hebben aan een draagvlak om op terug te vallen. Het project ‘Well-being’ brengt die ouders samen in een netwerk van verschillende experten en partners. Laagdrempelige ontmoetingen en informatie binnen handbereik bieden hen de mogelijkheid om emotionele, praktische en administratieve ondersteuning te krijgen. Mentale en fysieke gezondheid zijn daarbij grote focuspunten.

Het variërende aanbod bestaat uit groepsmomenten voor ouders in Geel, Laakdal en Meerhout rond verschillende thema’s zoals onder andere beweging, gezonde voeding en mentaal welbevinden. Dit in de vorm van wekelijkse workshops en gezellige activiteiten met een leerrijke twist. Ouders krijgen daarbij ook de correcte ondersteuning tijdens en na de zwangerschap, waarbij de focus ligt op de volgende levensjaren van het kindje. Het project ‘Well-being’ zet zich dus in voor het hele gezin, en dat vanaf het prille begin.

Ook schepen Griet Smaers zet haar schouders onder het project. “Als schepen van gezondheid en welzijn steun ik dit project volledig. We zetten in op de mentale weerbaarheid en ondersteuning van de toekomstige mama’s en de opvoeding van hun baby. De efficiënte samenwerking tussen Huis van het Kind en Ziekenhuis Geel zal zeker ten goede komen van de begeleiding van mama’s en baby’s.”

Het aanbod gaat door op meerdere dagen en avonden per week. Het omvat onder andere gratis groepsactiviteiten, infoavonden en inloopmomenten. Ouders kunnen het aanbod steeds raadplegen op de regionale website van Huis van het Kind. Inschrijven kan via een mail naar kindinfopunt@geel.be, via telefoon of via de website van Huis van het Kind.

Deel dit artikel