Tijdens Gluren bij de Buren geniet je van vrijdag 19 mei tot en met zondag 28 mei van optredens in de intieme sfeer van een huiskamer. Gluren bij de Buren is een initiatief van de cultuurdiensten van Arendonk, Balen, Dessel, Geel, Laakdal en Mol. Artiesten uit deze regio spelen in een huiskamer in één van hun buurgemeentes.

Wil je één of meerdere optredens bijwonen ?

Schrijf dan in via www.glurenbijdeburenhuiskamerfestival.be.

Gluren bij de Buren ontstond in 2004 toen de gemeentes Mol, Balen en Meerhout de handen in elkaar sloegen tijdens de Week van de Amateurkunsten. In de drie deelnemende gemeentes werd toen een gezamenlijke tentoonstelling opgezet. Kunstenaars kregen de gelegenheid om hun werken te exposeren in één van hun buurgemeentes. Het publiek kon zo dus gaan gluren bij en naar de buren.

Huiskamerfestival

Sinds 2015 is Gluren bij de Buren een tweejaarlijks huiskamerfestival. De uitwisseling tussen de gemeentes blijft wel centraal staan tijdens dit festival. Zo willen we de deelnemende artiesten een podium bieden buiten hun vertrouwde gemeentegrenzen en moedigen we het publiek aan om kennis te maken met het talent uit hun buurgemeentes.

Optredens in onze gemeente

Cup of Joe, vrijdag 19 mei, 20 uur

Dit duo (zangeres en gitarist) brengt akoestische versies van alombekende pop– en rocksongs, gaande van Bill Withers en The Scabs, over Amy Winehouse en AC/DC, tot Guus Meeuwis en Herman Brood. Ideaal voor een avondje vol smaakvolle coversongs!

TeaZing, vrijdag 19 mei, 21 uur

Teazing is een meerstemmig koortje van zeven madammen tussen 30 en 60 jaar. Zij brengen covers van de jaren '60 tot nu, ondersteund door klein slagwerk en twee gitaren. Zowel oldies als nieuwe nummers passeren de revue, gaande van Crosby Stills Nash & Young, Dotan, Laïs tot Sarah Ferri. Hartverwarmende stemmen bij de tea!

Freemouse Duo, zaterdag 20 mei, 20 uur

Pianist Bart Boeckx en sopraansaxofonist Chris Van Grieken zijn al lang muzikale compagnons in meerdere bands met verschillende bezettingen. Het spelen in duo doen ze steeds meer en liever. Hun repertoire komt uit het ruime gamma van jazz standards (swing, bossa, blues, ...) en ook uit de bekende melodieën van de gouden periode van de Broadway musicals. De huiskamer is de ideale omgeving om het speelse en spontane samenspel van dit duo te beluisteren.

ManVanAn, zaterdag 20 mei, 20 uur

The ManVanAn vuurt een gevarieerd programma af op zijn publiek: hij brengt een originele mix van stand-up comedy, eigen akoestische nummers en covers. Verwacht je aan een ludieke voorstelling vol muziek van Clouseau tot AC/DC en vertelsels met een knipoog. Een one man show die iedereen wel kan smaken.

Four-Square Behind, zaterdag 20 mei, 21 uur

Four-Square Behind speelt covers van bekende pop- en rocknummers van de jaren '70 tot '00. Met hun zevenkoppige band brengen ze een stevige portie muziek en sfeer.

Rik Mercelis, zondag 21 mei, 14.30 uur

Een zwerfroute door de popmuziek. Songs, gebracht op één stem en één gitaar, fungeren als kapstokken voor kortverhalen en anekdotes. Ze geven diepte en schetsen achtergronden. Bijpassende foto's, geprojecteerd op een scherm, vertellen de rest van het verhaal.

Threesome, woensdag 24 mei, 20.30 uur

Threesome is een akoestische band van gelijkgestemde vrienden waarbij alles kan en mag: ze brengen een repertoire van de jaren zeventig tot nu. De enige voorwaarde is dat de muziek plezier uitdraagt. De prachtige leadstem wordt begeleid door twee gitaren.

Cas Vandecruys, vrijdag 26 mei, 20 uur

Gelenaar Cas Vandecruys ken je misschien nog van zijn deelname aan The Voice van Vlaanderen in 2014. Hij schopte het daar tot in de liveshows. Voor Gluren bij de Buren brengt hij een intiem huiskamerconcert met hedendaagse covers. Hij begeleidt zichzelf hierbij op piano. Tijdens de vorige editie van Gluren bij de Buren werd zijn concert alvast fel gesmaakt door het publiek.

Pili Pili, zaterdag 27 mei, 20 uur

Pili Pili omschrijft zichzelf als een stel gemotiveerde jonge honden van rond de 50 jaar. Deze vier doorwinterde muzikanten brengen popcovers gekruid naar eigen kwaliteiten en smaak. Ze experimenteren graag met gekende liedjes en brengen de sfeer erin met een doordachte songkeuze. Vurige band zoekt enthousiast publiek!

Frank Mercelis, zondag 28 mei, 11.30 uur

Muzikant/acteur Frank Mercelis is bij het grote publiek wellicht het meest bekend als zanger en bezieler van Eddy et les Vedettes. Daarnaast schrijft hij ook eigen, Nederlandstalige nummers. Tijdens dit huiskamerconcert brengt hij een selectie uit zijn Nederlandstalig werk, aangevuld met covers in het Nederlands, Frans en Engels.

One+, zondag 28 mei, 19.30 uur

Deze zanger-gitarist uit Laakdal staat voor aangename akoestische covers van bekende nummers. Hij laat zich inspireren door zowel hedendaagse als oudere nummers en genres van folk tot hiphop en dance. One+ neemt je mee in een muzikaal verhaal waarvan elke bladzijde je opnieuw verrast.

Volgende Molse artiesten kan je aan het werk zien in één van onze buurgemeentes:

Skratt: vrijdag 19 mei om 20.30 uur in Geel en zaterdag 20 mei om 20.30 uur in Laakdal

MaMuze: woensdag 24 mei om 20 uur in Dessel

Accordeonkwartet Decolores: dinsdag 23 mei om 14 uur in Dessel

Arno Tablo: zondag 28 mei om 14 uur in Geel

Les Compagnons de la Guitare: zaterdag 27 mei om 19.30 uur in Geel

Marie François: zondag 21 mei om 14 uur in Geel

Opgeweckt: vrijdag 19 mei om 20 uur in Geel

Poppyflower: woensdag 24 mei om 20 uur in Geel

Maple Street: vrijdag 19 en 26 mei om 20 uur in Balen

Cousin: woensdag 24 mei om 20.30 uur in Geel

Inschrijven

Inschrijven voor een optreden kan via de website www.glurenbijdeburenhuiskamerfestival.be. Je krijgt dan tickets met het juiste adres toegestuurd. Alle optredens zijn gratis, maar een vrije gift 'in de klak' is uiteraard toegestaan. De gastgezinnen zorgen voor een leuke ontvangst.

Meer info en inschrijvingen:

> Cultuurcentrum 't Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be

> www.glurenbijdeburenhuiskamerfestival.be