U bent hier

GMM19 - Privécampings en vakantiepark doen gouden zaken

Kempen regio
23.06.2019 - 17.54u
Door: Mark Jaspers

Privécampings in de toeristische regio rond Mol en Dessel doen gouden zaken met Graspop. Vakantiepark Sunparks Kempense Meren spant de kroon met een eigen Metal Park met 3.000 festivalgasten. Dat blijkt zondag uit een rondvraag van Belga.

Graspop Metal Meeting telt drie eigen campings: Boneyard (vlakbij het festivalterrein), Skullotel (op anderhalve kilometer) en Metal Town (op een kilometer). Skullotel en Metal Town zijn volgeboekt.

De regio rond Mol en Dessel telt talloze privécampings. Elk stukje grond lijkt wel ingenomen door metalfans. "Onze camping is al dagen volzet. We hebben alle staanplaatsen verhuurd", zegt de directie van het Campinastrand in Dessel.
De gemiddelde festivalgangers van Graspop zijn van al wat gevorderdere leeftijd.

Ze gaan op zoek naar een beetje meer comfort met een bed en een douche. Dat vinden ze in Sunparks Kempense Meren. Dat vakantiepark in Mol ligt op vijftien kilometer van de festivalweide. De gasten kunnen er overnachten in bungalows of hotelkamers in een speciaal ingericht Metal Park.

"De eerste klanten zijn maandag al toegekomen", zegt een werkneemster van het vakantiepark. Zij koppelen het festival aan een weekje vakantie. "Sinds donderdag zijn alle 800 vakantiehuisjes bezet. Die bieden plaats aan twee, vier tot tien personen. Normaal is dit geen drukke periode. Tachtig tot negentig procent van ons huidig cliënteel bestaat uit bezoekers van Graspop."

De organisatoren van Graspop prijzen het vakantiepark zelf aan. Samenwerking is er ook met De Lijn. De Vlaamse vervoermaatschappij zorgt met speciale bussen voor de heen- en terugrit naar de weide in Dessel. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuwste grootste containerschip ter wereld HMM Algeciras op weg naar Rotterdam

Nieuwste grootste containerschip ter wereld HMM Algeciras op weg naar Rotterdam
Internationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 29.05.2020 - 08.15u

Pop-up kunstgalerie Schropioentje Oud-Turnhout

Kempen regio | Turnhout regio 28.05.2020 - 21.02u

Winkelketen Aveve is slachtoffer van cyberaanval

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.05.2020 - 19.31u

Mondmaskers in Kasterlee

Mondmaskers in Kasterlee
Kasterlee 28.05.2020 - 18.41u

Afgelasting 44e Ronde van Noorderwijk

Afgelasting 44e Ronde van Noorderwijk
Herentals 28.05.2020 - 17.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto