U bent hier

GO! Basisschool Kiliaan uit voorzorg in quarantaine

Provincie Antwerpen
14.03.2021 - 23.26u
Door: Lex Verellen

Zopas heeft Agentschap Zorg en Gezondheid in overleg met het lokaal bestuur Duffel, het CLB, het schoolbestuur en de school beslist om het GO! Basisschool Kiliaan in Duffel tien dagen in quarantaine te plaatsen.

Uit de testings van de laatste dagen bleek dat er een aantal besmettingen op school zijn, zowel bij leerlingen als leerkrachten. Het gaat om een klein aantal besmettingen, maar met een verhoogd besmettingsgevaar.

De school en het lokaal bestuur wil geen enkel risico nemen en neemt daarom deze preventieve en ingrijpende maatregel.

Concreet betekent dit dat GO! Basisschool Kiliaan vanaf maandag 15 maart tot en met maandag 22 maart sluit.

Alle leerlingen en alle personeelsleden van de school moeten gedurende voormelde periode in quarantaine gaan. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft daarnaast beslist dat de huisgenoten van de leerlingen en personeelsleden niet in quarantaine hoeven te gaan.

De komende dagen zal de school ingericht worden als testlocatie om alle leerlingen en alle personeelsleden te testen. Zo kan de school de verspreiding in kaart laten brengen.

Daarnaast zal GO! Basisschool Kiliaan afstandsonderwijs organiseren. Het blijft immers de bedoeling om het leren maximaal verder te zetten.

De maatregelen zijn ingrijpend, maar zijn preventief. De gezondheid primeert en op deze manier neemt de school en het lokaal bestuur haar verantwoordelijk-heid op om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan. De school hoopt daarbij op het nodige begrip. De ouders hebben de communicatie al ontvangen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto