U bent hier

Goed nieuws voor Europees project Easy Towns 2.0

Heist op den Berg | Internationaal
12.06.2020 - 07.38u
Door: Lex Verellen

Heist-op-den-Berg coördineert de tweede editie van het Europese project 'Easy Towns' (European Accessible Sustainable Young Towns). Elf verschillende Europese landen werken in dit project samen, geleid door Heist-op-den-Berg, onder de noemer 'Europa voor de burger'.

Vertegenwoordigers van de partners Vicenza (Italië), La Valetta (Malta), Knezna (Bulgarije), Arad (Roemenië), Niepolomice (Polen), Pula en Rijeka 2020 Llc (Kroatië), L'Alfas del Pi (Spanje), Pforzheim (Duitsland), Univerzita Mateja Bela V, Banskej Bystrici (Slowakije ) en Development Agency Kozjansko (Slovenië) werken samen met Heist-op-den-Berg rond interculturele dialoog, integratie en cultureel erfgoed om jongeren te begeleiden naar een maatschappij die inclusie vooropstelt.

Ze verzamelen goede praktijkvoorbeelden en onderzoeken hoe (vooral jonge) burgers door middel van kunst en cultureel erfgoed de motor van verandering kunnen zijn, dialoog kunnen aanmoedigen en kunnen bijdragen aan het beleidsvormings-proces.

Het Vlaams-Europese verbindingsagentschap VLEVA werkt momenteel aan een Europese subsidiemonitor die wil terugblikken op de huidige programmaperiode (2014-2020) en de Vlaamse deelname daarin in kaart wil brengen.

Als 'schoolvoorbeeld' kozen ze voor 'Europa voor de burger', het Easy Towns 2.0-project. Ook vorig jaar werd de Heistse werking met de Europese project budgetten voorbeeldig genoemd. Heist-op-den-Berg is dus – vanuit Europees oogpunt- sterk bezig!

Bovendien kunnen, nu de Europese vluchten hernomen worden, de internationale meetings in Niepolomice (Polen) en de projectfinale in Heist-op-den-Berg - die werden geannuleerd omwille van de coronacrisis - opnieuw op de agenda worden gezet. Tweemaal goed nieuws dus voor Easy Towns 2.0!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto