Zaterdagavond rond 18.55u kon een goederentrein aan Rietbroek Herentals een aanrijding met een personenwagen niet meer vermijden.  Het kleine voertuig werd in de buurt van bouwfirma De Peuter NV en de oude kazerne Wolfstee een 80-tal meter meegesleurd. Om de 67-jarige bestuurster S.L. uit Herentals te bevrijden, moest de brandweer het dak van de auto snijden.  Ze werd zwaargewond maar niet in levensgevaar naar het AZ Herentals gebracht.

Door de donkerte had de dame de trein en de rode verkeerslichten niet opgemerkt. Volgens  brandweerkapitein Jan Peelaerts heeft de vrouw erg veel geluk gehad.  Een signalisatiepaal met seinen werd door het ongeval vernield.

Brandweervrouw Olivia Verelst van het Herentalse korps passeerde net toen het ongeval gebeurde. In afwachting van de komst van haar collega's verstrekte ze de eerste hulp. Brandweer Herentals en politie Neteland waren snel plaatse.   Brandweer Geel had een ambulance gestuurd.  

De spooroverweg aan Rietbroek is met rode lichten en alarm beveiligd maar heeft geen slagbomen. De spoorlijn maakt deel uit van de goederenspoor dat parallel loopt met het Albertkanaal en vooral de bedrijven in de regio Olen-Geel-Eindhout bedient.   Bericht en foto's Mark Jaspers / Nnieuws.  Exclusieve foto's van 19u toen het ongeval net gebeurd was.