Herentals beleefde een moeilijke en zware avond in Gooreind. De thuisploeg was ontegensprekelijk sterker maar Herentals vocht voor wat het waard was.

Steven Olieslagers hield VC in de wedstrijd tot in de 88e minuut. Dan werd  hoop op een puntendeling met een droge knal aan diggelen geslagen.

Terechte overwinning voor de thuisploeg, maar toch een serieuze opdoffer
voor de roodwitten, die in het zicht van de eindmeet toch nog in het zand moesten bijten, 1-0.

Verslag en foto's Jos Flamand / Nnieuws.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput /VC / Nnieuws :

Na de verdiende zege van vorige week tegen St Job was het uitkijken of die goede prestatie een vervolg zou krijgen tegen het sterke Gooreind, toch één van de kandidaten voor een ticket in de eindronde.

Gooreind begon verschroeiend aan de wedstrijd, ontwikkelde een zeer hoog tempo en zorgde reeds in de eerste minuut voor gevaar.  Dermaut mistte gelukkig zijn controle waardoor Herentals van een vroege achterstand werd onthouden.

De thuisploeg deed rood-wit pijn met snelle combinaties en was opnieuw gevaarlijk wanneer na een snelle omschakeling de lokale aanvaller de vuisten van Olieslagers op de proef stelde.  Na nog geen kwartier spelen moest Olieslagers reeds een derde keer ingrijpen, ditmaal met een schitterende reflex op alweer een poging van Dermaut.  Herentals kon pas na een dik halfuur de neus een eerste keer aan het venster steken.  Van Bouwel zette eerst een persoonlijke actie op touw en zijn schot, die een rare curve maakte, werd met veel moeite door doelman Vermeulen gestopt.

De Herentalse verdediging maakte overuren en Van Peer kon met een correct uitgevoerde sliding voorkomen dat een speler van Gooreind alleen op doel kon afgaan.  Nog geen minuut  later draaide Van Zandvoort zich goed vrij maar krulde de bal millimeters naast doel.  En dan op slag van rust een stevige counter van VCH, Baeten bracht de bal nog knap voor doel maar niemand was goed genoeg gevolgd om echt gevaarlijk te kunnen zijn.  Herentals was blij dat het met 0-0 de rust in kon.

Gooreind ontwikkelde ook in de tweede helft een hoog tempo al waren de kansen eerder schaars te noemen.  Het was Herentals die voor het eerste echte gevaar kon zorgen via een snelle uitbraak van Baert maar Baeten was net niet snel genoeg bij de bal om de voorzet in doel te deviëren.  Hierop volgde een knap uitgespeelde counter van de thuisploeg waarbij Olieslagers opnieuw zijn kwaliteiten liet bewonderen.

De ingevallen Stickens kreeg voor Gooreind nog een goede kopkans maar meer en meer begon de thuisploeg zenuwachtiger te acteren en zat er een onverhoopt puntje in voor de bezoekers.  Tot de bal twee minuten voor affluiten niet uit de Herentalse zestien geraakte en Dermaut geen genade kende.  Euforie bij de thuisploeg en ontgoocheling bij de bezoekers.

In alle eerlijkheid moet je toegeven dat de drie punten voor Gooreind dik verdiend waren.  Wat de thuisploeg op de mat bracht was met momenten best indrukwekkend maar indien men twee minuten voor het einde nog een uitzicht heeft op een gelijkspel moet men toch even door de zure appel bijten.

Volgende week wacht opnieuw een aartsmoeilijke opdracht met de komst van Zwarte Leeuw, één van de titelkandidaten.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven,  Van Doninck Jelle, Wouters Thomas;  Baeten Steffe;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken,  Bruynseels Miguel,  Van Der Schraelen Thomas;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin

Bank:  Dams Pieter;  De Swert Birger;  Heylen Gerd;  Van Genechten Steven
Vervangingen:  78e  Van Genechten Steven voor Bruynseels Miguel.
Gele kaarten:  Van Bouwel Ken (2e);  Van De Weyer Dries (2e);  Wouters Thomas (1e).
Doelpunten:  88e  Dermaut Tristan  1 - 0.