U bent hier

Goorseweg Kasterlee gaat terug open en wordt heringericht

Kasterlee | Kempen regio
22.11.2013 - 14.28u
Door: Herman Gezelle

Na bijna twee jaar van intensieve werkzaamheden aan de tunnel onder de Hoge Mouw kan de Goorseweg in Kasterlee op maandagnamiddag 25 november terug opengesteld worden voor alle verkeer. Omdat ter hoogte van de werf nog steeds werfverkeer zal passeren voor de afwerking van de verbindingsweg, wordt er tijdelijk wel een snelheidsbeperking van 30 km/u ingevoerd.
De Goorseweg werd in februari 2012 onderbroken voor werken aan de tunnel onder natuurgebied de Hoge Mouw. Deze werken maken dus deel uit van de Noord-Zuid kempen en meer bepaald van de nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee, die het centrum van Kasterlee op termijn moet ontlasten.

Herinrichten voor natuur, trage weggebruikers en recreanten
De Goorseweg is een gemeenteweg en het is dan ook het gemeentebestuur van Kasterlee dat beslist heeft om deze weg doorheen het provinciaal natuurdomein her in te richten op maat van de trage weggebruikers en de recreanten. Hiervoor heeft ze een aantal maatregelen uitgewerkt.
We geven hier alvast enkele voorbeelden:

  • De snelheidsgrens wordt verlaagd van 70 naar 50 km/uur.
  • Er wordt een tonnagebeperking ingevoerd tot max. 3,5 ton, uitgezonderd dienstvoertuigen zoals voor bosonderhoud.
  • De breedte van de Goorseweg die nu ongeveer 6 meter bedraagt, wordt gereduceerd tot ongeveer 3,80 meter. Om auto’s vlot te laten kruisen worden er uitwijkstroken voorzien.
  • In de omgeving van school de Mast worden bijkomende parkeerplaatsen gecreëerd. Tegelijk wordt het verbod op parkeren in het bos voortaan actiever aangepakt.

Nog niet einde van alle werken
Het openstellen van de Goorseweg betekent nog niet het absolute einde van de werken aan de Noord-Zuid kempen. De nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee zal in april 2014 in gebruik genomen worden. De gehele Noord-Zuid Kempen, dus ook in de omgeving van op- en afrittencomplex Geel-West, zal tegen de zomer van 2014 af zijn.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto