De Wingerd uit Vorselaar heeft de hoogste score gekregen van de 85 Vlaamse restaurants die deelnamen aan de jongste editie van Dining with the Stars. Ter gelegenheid van het event boden de deelnemende zaken twee weken lang een 5-gangenmenu aan een verminderd tarief aan. Vervolgens mochten de bezoekers punten geven en die applaudiseerden De Wingerd naar nummer 1.

Uitbaters Jolien Laenen en Pieter Coomans vernieuwden vorig jaar het restaurantgedeelte en tilden het niveau op naar een gastronomische keuken. "Dat vonden we een mooie gelegenheid om ons voor de eerste keer in te schrijven voor de Restaurantweek, een andere organisatie van initiatiefnemer Dining City", legt Jolien Laenen uit.

"Daarop kreeg ik een telefoontje van hen met de vraag om ons in te schrijven voor Dining with the Stars. Die actie richt zich tot zaken met een vermelding in Gault&Millau of Michelin, en tot veelbelovende zaken. Onder deze laatste vielen wij."

Kleine Kempense garnaal

Het event liep twee weken in februari. Het koppel presenteerde een 5-gangen verrassingsmenu aan € 52,5 en kreeg daarvoor 150 extra bezoekers over de deurmat. Die werden na afloop uitgenodigd om de zaak te beoordelen door punten te geven op de gerechten, de sfeer, de bediening,... Met een gemiddelde van 9,69 op 10 kwam De Wingerd als winnaar uit de bus.

"Wij als kleine Kempense garnaal tussen toch wel grote namen en dan winnen we nog ook", lacht Jolien Laenen. "In elk geval een geweldige erkenning en een motivering voor ons zaal- en keukenteam. Het was voor ons ook een mooie gelegenheid om nieuwe mensen met onze keuken te laten kennismaken."

De top-10 uit de uitslag breit intussen een vervolg aan Dining with the Stars door tot 12 mei een nieuw 5-gangemenu aan te bieden aan € 59. Uitbaters Jolien en Pieter benadrukken dat klanten overdag ook nog welkom blijven voor een brasseriegerecht. "We hebben trouwens zopas onze brasseriekaart helemaal vernieuwd."