Op 25 maart dit jaar voegde Stokerij De Molenberg een nieuwe whisky toe aan haar permanente gamma.

Amper 8 maanden later werd Gouden Carolus Blaasveld Broek deze week bekroond met een gouden medaille op het Concours Mondial de Bruxelles.

De zachte gerookte toets die de whisky krijgt doordat hij wordt gedistilleerd uit een brouwsel van geturfde gerstemout, blijkt een schot in de roos.

Een primeur voor België

Met Gouden Carolus Blaasveld Broek grijpt de stokerij terug naar de Schotse traditie van het turven.

Deze whisky is de eerste Belgische geturfde whisky die in authentieke, koperen pot stills (stookketels) werd gedistilleerd.

Gouden Carolus Single Malt was in 2013 de eerste Belgische single malt whisky die daarin werd gedistilleerd. Zo had Stokerij De Molenberg opnieuw een primeur te pakken in België.

Kroon op het werk

"Whiskyfans in binnen- en buitenland vroegen al een tijd om een nieuwe smaak op de markt te brengen. Deze whisky met zacht gerookte toets kwam tegemoet aan die vraag", zegt Charles Leclef.

"We hebben er jarenlang aan gewerkt en waren fier op het resultaat. Dat we zo snel al een gouden medaille winnen, is de kroon op ons werk."

Nog steeds verkrijgbaar

Gouden Carolus Blaasveld Broek is ongelimiteerd te verkrijgen in België en Nederland, bij whiskyspeciaalzaken, slijterijen, drankenhandels en het verkooppunt aan de brouwerij.

NNieuws/Willy Ysewijn - Bron Brouwerij Het Anker