Het is belangrijk dat er meer windmolens worden gezet in onze provincie. Dat heeft gouverneur Cathy Berx (CD&V) gezegd. Ze doet ook een oproep naar de bevolking.

Overtuiging nodig
Er zijn al heel veel inspanningen geleverd in onze provincie, dat geeft de sector van de windenergie ook toe. "Maar we moeten dit jaar nog meer doen", zegt gouverneur Berx. "We hebben er 34 meer, en er zitten er nog veel in de pijplijn. Daar wil ik dit jaar ook sterk op inzetten, en bekijken hoeveel energie lokale besturen uit hernieuwbare energie halen."

De gouverneur wil het overleg aangaan met de bevolking. "Want iedereen wil schone, hernieuwbare energie, maar niemand wil een windturbine in z'n buurt. Ook daar blijft er grote nood aan overtuiging", zegt Berx.

Verkeersveiligheid blijft topprioriteit
Daarnaast wil gouverneur Berx nog sterker inzetten op de verkeersveiligheid, zoals ze vorige maand al aankondigde.

'Dat is nodig', zegt de gouverneur, "want vorig jaar vielen op de Antwerpse wegen opnieuw 20 dodelijke slachtoffers meer te betreuren dan in 2016. Het doel blijft nul slachtoffers."

In maart wordt een nieuw toneelstuk gelanceerd om jongeren bewust te maken van verkeersveiligheid. De gemeenten worden ook aangemoedigd om gratis een analyse te laten maken van de verkeersveiligheid op hun grondgebied. (pb)