U bent hier

Grabbelton krijgt vergunning voor heropbouw afgebrande loods op dezelfde locatie

Herentals | Mol
30.11.2019 - 13.39u
Door: Herman Gezelle

De bekende ondernemersfamilie Raf Hoefnagels heeft eindelijk een omgevingsvergunning ontvangen om naast haar koopjeshal Grabbelton aan de Morkhovenseweg in Noorderwijk een nagelnieuwe loods te bouwen.

Op 12 april 2018 brandden de opslagmagazijnen van de Grabbelton volledig uit. De winkel zelf bleef gespaard, maar de volledige voorraad ging in de vlammen op.

Sindsdien gebruikte de Noorderwijkse familie Hoefnagels een hal op de vroegere Verlipacksite Mol om de voorraden te stockeren.

Kleinere loods van 600m2

'De vergunning omvat een veel kleinere loods van 600m2', weet zaakvoerder Raf Hoefnagels, die de verschillende winkels met z'n familie uitbaat. 'De vorige hallenconstractie was 2.600m2, dat is een enorm verschil. De rest laten we voorlopig braak liggen. In het nieuwe plan wordt de loods uitgerust met een grote brandmuur die de opslag scheidt van het toekomstige magazijn van de buurman.

Rondom leggen we een groenscherm gepland, terwijl achter het gebouw een wadi voor waterinfiltratie wordt aangelegd.' 

Foto's en vid : de brand van de Grabbelton in april 2018 zit nog vers in het geheugen van heel de regio Noorderwijk en Neteland / foto boven : Raf  Hoefnagels en zoon Tom / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto