Beloften : 1-0  :  Na de ruime overwinning in Schoten was het uitkijken naar de bevestiging deze week in Grâce-Hollogne. Vorig seizoen was deze ploeg nieuw in de reeks, doch door het verdwijnen van P&V Ougrée, kon het zich versterken met enkele spelers van die ter ziele gegane club. 42 gemaakte doelpunten, dat kan tellen ! Onze beloften recupereerden kapitein Joren Lambaerts maar door de afwezigheid van Aps en de blessure van Carlo Sacchini, was er wel een keepersprobleem. Er werd naarstig en tevergeefs naar vervanging gezocht, zelfs coach Schapmans had zich al voorbereid om in doel te staan...tot net voor vertrek Brent Hendrickx zich aanbood om de keeperhandschoenen aan te trekken. De youngsters speelden een knappe wedstrijd, helaas zagen ze dit niet vertaald in doelpunten.

Keeper ad-interim Brent Hendrickx keepte een puike wedstrijd en laat zien over hoeveel talent hij wel bezit. Bonanno kan voor de thuisploeg de 1-0 binnen trappen in de 1ste helft. Na de rust blijft Real op zoek naar de gelijkmaker en het is er meerdere keren dicht bij. Het mocht echter niet zijn voor onze jongens. Brent houdt zijn netten verder schoon, 2x staat hij nog paraat bij een 10m-trap en de laatste minuten trekt hij mee naar voor als vliegende keeper. Klasse !!! Het bleef 1-0 en ook al werd er verloren, het is een genot om die jonge gasten week na week te zien groeien !

Real Noorderwijk speelde met : Brent Hendrickx, Jasper Vivijs, Ward Vivijs, Karel Pauwels, Yener Kilic, Nico Byloos, Maverick Saenen en Joren Lambaerts.

Coach Schapmans had zijn troepen op scherp gezet voor de wedstrijd van het eerste elftal. De munitie was geladen, het was enkel wachten tot de trekker werd overgehaald. Maar de klokken waren blijkbaar niet gelijk gesteld want de wedstrijd begint vanaf seconde 0, als de scheidsrechters met hun fluitsignaal de match van start laten gaan...Het was bij de Noorderwijkenaren nog niet doorgedrongen dat er begonnen was of het stond al 1-0 ! Amper 40 seconden gespeeld ! Coach Schapmans brult de longen uit zijn lijf langs de lijn. Het blijft bij enkele net-niet kansjes en na geharrewar in de verdediging loopt Grâce-Hollogne uit naar 2-0. Het signaal voor de trainer om een time-out te vragen en orde op zaken te stellen.

De donderpreek mist zijn effect niet, 6 minuten voor rust breekt Vanvolcksom de ban, de aansluitingstreffer is een feit : 2-1. Real speelt bij momenten heerlijk voetbal, Vanvolcksom vindt Putzeys en Bobke hangt de bordjes in evenwicht : 2-2. De 3-2 valt weer veel te makkelijk, de bezoekers staan op 3 min. van het einde slechts met 1 fout op de tabellen, af en toe moet je durven afstoppen...En toch was het vaak genieten, Putzeys doet de thuisploeg pijn met zijn snelle acties, Real opnieuw op gelijke hoogte : 3-3. Merci Bob.

Net voor rust maakt Putzeys een zuivere hattrick. Zijn 3e doelpunt op enkele minuten tijd en Real kan met een 3-4 voorsprong richting kleedkamers trekken ! De aanvang van de 2e helft is een kopie van de 1e ! 30 seconden gespeeld en het is 4-4, meteen daarna brengt Meunier (broer van, en ook topschutter van GH verleden seizoen) de thuisploeg op een 5-4 voorsprong. 2 doelpunten tegen op geen 3 minuten, focus gasten, concentratie...In een mum van tijd ging het van 3-4 naar 6-4, de laatste was van de Braziliaan Da Silva. En toch is Real de betere ploeg, creëert het een pak kansen, laat het heerlijk Futsal voetbal zien...

Lady luck laat ons echter in de steek in de zone van de waarheid, nipt naast, op de paal, op de lat, nog een vinger ertussen van de keeper, enz... Op vrije trap brengt Lagouireh terug hoop in de rangen : 6-5 en alles wordt weer mogelijk. Nog 6 minuten te gaan, voor de neutrale toeschouwer is dit een wedstrijd om van te smullen. De spanning stijgt ten top, het regent kansen aan beide zijden nu en Van Bael heeft enkele keren een sublieme redding in huis. De Berkemussen geloven er nog steeds in en als Cosemans de gelijkmaker binnen knalt, gaat er een zucht van verlichting door de zaal : 6-6. Komoaaaaaaan Real!

Bij G-H teert men vooral op de klasse flitsen van Da Silva, het was heel de tijd duidelijk dat dit dé man was die men uit de wedstrijd moest houden. Met man en macht gaat Real op zoek naar de winning goal, wat niet onverdiend zou zijn trouwens, doch het blijft ongelukkig in de afwerking.  Wanneer bij een nieuwe aanval balverlies wordt geleden, krijgt Da Silva net teveel vrije ruimte, Van Bael is kansloos : 7-6. De laatste 2 minuten wordt nog volop gegaan voor de gelijkmaker, het blijft echter een net-niet verhaal.

De ontgoocheling is enorm bij iedereen. Een karrenvracht aan kansen, snelle acties, veel balbezit en toch die punten niet mee pakken. Enkele seconden verslapte concentratie worden aan 100% afgestraft. That's life ! De einduitslag had even goed 15-20 kunnen zijn of 14-14, maar met als en had daar ben je niets mee. Als de kat van Bart Schapmans een koe was, dan hadden we ze kunnen melken aan de stoof... Er zit een enorm potentieel in deze ploeg, en met de juiste mentaliteit moet dit Real Noorderwijk van geen enkele tegenstander schrik hebben. Er in geloven jongens en volgende week spelen we thuis tegen Pibo Tongeren. Die 3 punten zijn van ons !!!

Real Noorderwijk speelde met : Van Bael, Byloos, Lagouireh, Elouadi, Bomboi, Vanvolcksom, Putzeys, Cosemans, Pauwels, Vivijs, Lambaerts en Hendrickx.

Doelpunten waren van : Vanvolcksom (1), Putzeys (3), Lagouireh (1), Cosemans (1).