De grachten ter hoogte van de woningen aan Kamergoor in Herentals geraken stilaan dicht geslibt. Buurtbewoners slaan alarm.

Volgens buurtbewoner Patrick Cambre is het probleem met de grachten niet nieuw.

Een vijftal jaren geleden trommelden ze zelf een ruimingsbedrijf op om de grachten te ruimen. Het slib staat er centimerters dik en verstopt de afvoer. Het afvalwater blijft in de grachten staan.

Na de voorbije maaibeurt slaan de buurtbewoners opnieuw alarm. Patrick Cambre: "Het maaien gebeurde heel slordig. Het afval werd wel geruimd maar een deel van het maaisel kwam ook nu weer in de gracht terecht. Die moeten dringend geruimd worden. Rond de duikers bleef het onkruid gewoon staan."

Schepen van ruimtelijke ordening Mien Van Olmen (CD&V) kwam de toestand ter plaatse bekijken. Mien Van Olmen: "Het maaien van de grachten werd uitbesteed aan een externe firma. We gaan met deze firma contact opnemen. Ook de technische dienst van de stad is op de hoogte gesteld van het probleem."

Volgens Patrick Cambre ligt een oplossing voor het probleem voor de hand.  "De grachten ruimen houdt wel in dat het geruimd afval naar een Klasse 1-stort moet afgevoerd worden. Beter is om de grachten voor de woningen te overwelven zodat er geen probleem met maaisel meer is."