D-Day voor Baobab Beach was vrijdag een knaller. Kristof Van Loy, zaakvoerder van Rent A Lounge, streek met zijn successtory Baobab Beach Club neer in de industriezone naast Frame 21 aan de Diamantstraat Herentals. Tot midden september belooft het er een exotische fun summer te worden.

Vorig jaar posteerde de bekende event-organisator de Beach Club op de parking van KVC Westerlo. Een dagelijkse overrompeling als gevolg. In Herentals mikt Van Loy op 50.000 bezoekers.

Partnership in branding : Text-It en Baobab Beach Club

'Text-It verzorgt de branding en alle promomaterialen voor het Baobab Beach Club verhaal', zegt Text-It zaakvoerder Angelo Wauters. 'Heel tof dat we als partner het succes van de Beach Club mee verder kunnen uitbouwen. Het gaat er zeker een zwoele party zomer worden, garantie.'

Nieuw dit jaar het sushirestaurant

'Zoals vorig jaar staat er weer een cocktailbar, 2 restaurants, een tropische tuin en een zwembad klaar om de massa fans te verwennen op zo'n 2.000 m2', weet organisator Kristof Van Loy. 'Nieuw is het sushirestaurant.  We steken vanavond bij de Grand Opening géén vuurwerk af uit respect voor de natuur en de dieren in de omgeving.

'We gaan met verschillende verrassingen op de proppen komen. Vanavond ontmoet je Willy Sommers, geniet je van lasers, een violist, een saxofonist en de hele zomer lang surprise acts.

De locatie is nu perfect. Er is een goede zichtbaarheid vanaf de E313-snelweg, een goede ontsluiting voor mensen die van verderaf komen en de locatie is omgeven door gebouwen, wat geluidsoverlast tegengaat.

Voor bedrijven werken we speciale vip-formules uit zodat ze 's middags kunnen komen lunchen, of hun bedrijfsfeest in Baobab Beach Bar kunnen organiseren', vervolgt de enthousiaste organisator.

'We hebben een vip-tent over een tent met 2 verdiepingen gemonteerd. Ook bedrijven die graag partner worden, zijn nog welkom.'

Automatische kassa

'Voor een vlottere betaling aan de bar wordt het kassasysteem geautomatiseerd', vervolgt Van Loy. 'Bezoekers krijgen een soort bankkaart, waarmee je via een app een hele zomer kan betalen. De bier- en drankleidingen lopen ondergronds naar de bar.

Dat is uniek en garandeerd een supervlotte service. Ook de champagne staat op de perfecte temperatuur gekoeld met de gekende champie-barkeeper Bart.'

Live concert André Hazes uitverkocht : extra optreden op 15/8

Het concert van André Hazes op 14 augustus is al uitverkocht. Daarom belooft André een extra live act op 15 augustus. Regi komt op 4 juni op de Beach Club een videoclip opnemen.

Eyecatcher helikopter Fidel Castro de Cuba

De eye-catcher staat op een muur van zeecontainers op 8m hoogte pal naast de E313. De helikopter is als DJ booth ingericht voor de Baobab Beach Club.

Tot half september kan je van donderdag tot zondag terecht vanaf 12u om je even in het buitenland te wanen.
De toegang is gratis, met uitzondering van special events (1x per week).

Vanmiddag kwamen Angelo Wauters Text-It CEO, en Baobab organisator Kristof Van Loy de DJ booth al testen met een gastoptreden.

Baobab Beach Club : ambiance verzekerd. Day & night. 

Foto's Peter Vestraeten/ Nnieuws.