Op zaterdag 14 september kan u genieten van een prachtig dagvullend programma.

Tussen 11 uur en 20 uur kan u er aan democratische prijzen een hapje eten (lekkere warme snacks) en kan u er autonoom het domein en de fabriekshallen verkennen. Drank is er in overvloed.

U kan er de ganse dag genieten van spelende orgels in een groene omgeving.

Om 14u en 16u30 zijn er gratis rondleidingen in de orgelfabriek. Productspecialisten geven er de nodige uitleg.

Om 14u30 kan u genieten van het gratis optreden van The Legends die mee zorgen voor een ontspannen en opgewekte sfeer.

En we eindigen de dag om 20 uur met een klassebak van formaat! In samenwerking met cultuurcentrum 't Schaliken bieden wij u het (betalend) optreden aan van Bl!ndman.

Vijf saxofonisten brengen er samen met het grote DECAPorgel Water & Fire geïnspireerd door de muziek van Händel . Tickets (€ 19 / € 16 Vriendenpas) zijn te verkrijgen via cultuurcentrum 't Schaliken. Meer info vind je op http://decap.be/index-nl/opendeur-2019/optredens.html

Op vrijdag 13/9 is het geen opendeurdag, maar ook dan bieden wij u een avond vol muziek aan, namelijk het DECAP-Stock Festival (start optredens 19u30). Wij nodigen op ons festivalterrein een aantal groepen uit, die broederlijk met onze automatische instrumenten het podium delen.

Tickets (€ 14 / € 11 Vriendenpas) zijn te verkrijgen via cultuurcentrum 't Schaliken. Meer info en een voorstelling van alle groepen vind je op http://decap.be/index-nl/opendeur-2019/optredens.html

Vanaf 18 uur heten wij u welkom op het domein en kan u er aan democratische prijzen een hapje eten (lekkere warme snacks). Drank is er in overvloed.

Na het betalend optreden van hierboven (rond 23u30) is het de beurt aan een DJ- en producerduo uit Gent, namelijk Mascotte.

Ook tijdens hun live show staat het Decaporgel centraal. De traditionele orgelklanken worden versterkt, vervormd en smelten samen met de elektronische beats. Vorig jaar stonden zij op Tomorrowland

Programma http://decap.be/index-nl/opendeur-2019/index.html !

DECAP, Langepad 51, Herentals

Infosessies (za 14/9 om 14u en 16u30)

Het bouwen van orgels vereist kennis en vaardigheden gespreid over vele disciplines. Zelfs in éénzelfde discipline zijn er verschillende vaardigheden.

Zo wordt houtbewerking in drie hoofdcategorieën verdeeld: frontbouw, pneumatiek en pijpconstructie. Naast houtbewerking hebben we ook metaalbewerking en (zeker in de nieuwere orgelmodellen) elektronica en software.

Onze productspecialisten geven u meer uitleg over al deze aspecten tijdens deze infosessies. Inschrijven kan via cultuurcentrum@herentals.be of ter plaatse indien niet volzet.

Demonstraties (doorlopend za 14/9 vanaf 11u)

Er is een grote variatie in onze instrumenten en hun doelpubliek. Zelfspelende instrumenten komen in verschillende maten en combinaties voor: van een zelfspelend accordeon op een stijlvolle zuil tot een volledig uitgebouwd orkest met pijporgels, piano’s, slagwerk, percussie en blaasinstrumenten.

Voor zowel grote zalen als knusse huiskamers en muziekruimtes hebben we een perfect aansluitend aanbod. De nieuwe technologie laat namelijk toe om het volume perfect af te stellen op uw persoonlijke omgeving. Doorheen de fabriek zijn er locaties waar onze instrumenten in verschillende hoedanigheden te beluisteren zijn.

Ontwerp & productie (doorlopend za 14/9 vanaf 11u)

Nadat wij in nauwe samenspraak met onze klant de hoofdlijnen hebben uitgetekend, wordt alles in een 3Dfotorealistische softwareomgeving uitgewerkt. Met deze info freest onze 5-assige CNC de nodige panelen uit tot op een honderdste millimeter nauwkeurig.

De gloednieuwe uitbreiding met een laser van 2,5m x 1,5m stelt ons in staat om te kunnen snijden in plastic, staal, koper, aluminium... Zie onze computergestuurde CNC in werking, en stel uw vragen aan onze ontwerpers.

Muziek en MIDI (doorlopend za 14/9 vanaf 11u)

Muziek is natuurlijk een onmisbaar onderdeel van een zelfspelend instrument en een specialisatie die heel wat kennis en studie vereist. De technologie om muziekinformatie op te slaan en over te brengen naar geautomatiseerde muziekinstrumenten is enorm geëvolueerd: ooit met behulp van cilinders en metalen platen met pinnetjes en hefbomen, nadien de papieren pianorollen en kartonnen orgelboeken en nu ontvangen de instrumenten de informatie digitaal via een kabeltje, meestal in MIDI.

Dit laatste laat in de modernere orgels (of oudere orgels met een MIDI-upgrade) ook toe om de instrumenten live te bespelen vanuit een PC of een keyboard. Hoe dit allemaal in Vrije Toegang zijn werk gaat, leert u allemaal in onze afdeling muziek.

Eten en drank aan democratische prijzen - Doorlopend warme snacks

vrijdag vanaf 18u - zaterdag vanaf 11u

Genieten van een groene omgeving - Overal muziek

Op het domein kan u gratis genieten van spelende geautomatiseerde instrumenten die zorgen voor een opgewekte sfeer.

Pendeldienst voor minder mobielen

https://www.facebook.com/events/1293908120769072/ 

https://www.facebook.com/events/1407384776082791/ 

https://www.facebook.com/events/623377071508801/