Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Graspop : dieven bedwelmen slapende slachtoffers

Op het metalfestival Graspop zijn dieven als nooit tevoren actief. Nooit gezien.  In meerdere tenten en caravans werd al ingebroken. Medewerkers van de Metaldome zijn ervan overtuigd dat dieven hen verdoofden om zo hun slag te kunnen slaan. ‘We zijn er zeker van dat de daders spuitbusjes hebben gebruikt om ons te bedwelmen.’ En ook de politie vermoedt dat de slachtoffers bedwelmd werden.

Bart van Craybex, medewerker van de Metaldome, doet zijn verhaal aan GVA. ‘Er staan hier tien tenten en zeven caravans. In bijna allemaal werd ingebroken terwijl we lagen te slapen.’ Van Craybex is ervan overtuigd dat de dieven niet zomaar inbraken.

Horloge

‘We zijn er zeker van dat de daders spuitbusjes hebben gebruikt om ons te bedwelmen, want niemand heeft ook maar iets gemerkt.’ Hij vertelt hoe de daders over een slapende vrouw moesten stappen om haar handtas buit te maken of hoe een horloge van de arm van een slapend slachtoffer werd gestolen.’

Vermoeden

Niet alleen de medewerkers van het festival werden bestolen. Ook op de campings zijn dieven actief, zegt politiecommissaris Robert Lehaen. Ook bij die inbraken hebben de slachtoffers niets gemerkt. ‘We vermoeden dus ook dat er een manier van bedwelmen is gebruikt’, zegt commissaris Lehaen. De politie neemt de feiten dus ernstig en is een onderzoek begonnen.

En op het festivalterrein zelf wordt ook gestolen. De politie noteerde al een 100-tal feiten. De politie heeft al verschillende dieven aangehouden. (gva)

 

 

Deel dit artikel