U bent hier

Graspop - Eerste grootschalige controle op drugsbezit

Kempen regio | Neteland
22.06.2018 - 11.14u
Door: Mark Jaspers

De politie voert donderdag op Graspop Metal Meeting in Dessel grootschalige controles uit op het bezit van drugs. Dat gebeurt voor het eerst in de 23-jarige geschiedenis van het hardrockfestival in de Kempen. De politiezone Balen-Dessel-Mol, die de actie bevestigde, doet dat op vraag van het parket van Turnhout.

In totaal worden veertig agenten van de politiezone Balen-Dessel-Mol ingezet. "Wij doen drugscontroles in Zandbergen, de weg die van de hoofdcamping naar het festivalterein leidt", zegt een woordvoerder van de politiezone ter plaatse. "Het blijft bij deze ene locatie. De actie wordt alleen op de eerste festivaldag gehouden."

De politie handelt op vraag van het parket van Turnhout. Een omzendbrief kreeg de steun van de organisatoren van het festival en diverse andere regionale bestuurlijke instanties. "We willen duidelijk maken dat drugs niet thuishoren op een festival."

Het is de eerste keer dat op Graspop een grootschalige drugscontrole wordt uitgevoerd. De voorbije 22 edities bleef het beperkt tot agenten in burger die op de weide vooral naar dealers speurden. Zij zijn ook de volgende drie dagen van het festival anoniem op het festivalterrein aanwezig.

Het parket van Turnhout is al langer vragende partij voor scherpe controles tijdens festivals in de regio. Op het Legacy Festival aan het Zilvermeer in Mol werden vorige zaterdag onder de ruim 14.000 aanwezigen 72 processen-verbaal opgesteld wegens drugsgerelateerde overtredingen. Tijdens de jongste editie van het tweedaagse festival Reggae Geel in augustus vorig jaar werden 222 bezoekers betrapt op het bezit van vooral softdrugs. (Belga)

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto