Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Graspop Metal Meeting : Judas Priest headliner op vrijdag, Tool uit LA primeur

URL
Graspop Metalmeeting heeft na eerste headliner Tool die de South Stage afsluiten op donderdag 20 juni 2024 nu ook Judas Priest aangekondigd als headliner voor vrijdag.
 
De iconische progressieve metalband Tool uit Los Angeles onder leiding van Maynard James Keenan komt voor het eerst naar Dessel.
 
Judas Priest staat al voor de 8e keer op de affiche. Graspop Metal Meeting brengt voor de 27ste keer de top van de metal- en hardrockscene naar België. De weide in Dessel zal van 20 tot 23 juni weer daveren op haar grondvesten.

De Amerikaanse progressieve metalband Tool, die in 1990 in Los Angeles, Californië, werd opgericht, staat bekend om zijn straffe liveperformances, die zowel op muzikaal als visueel vlak indrukwekkend zijn. In 2019 verscheen, na 13 jaar wachten, hun recentste plaat “Fear Inoculum” met de Grammy-genomineerde songs "7empest" (Best Metal Performance) en "Fear Inoculum" (Best Rock Song). Typerend is hun complexe en experimentele muziekstijl, die invloeden heeft van progressieve rock, alternatieve metal- en artrock.

Tool sluit South Stage af op donderdag 20 juni 2024. Het grootste hardrock- en metalfestival van de Benelux vindt plaats van 20 tot 23 juni. De ticketverkoop start op 25 november. (GMM)

Deel dit artikel