De werken aan de Turnhoutsebaan (N18) in Dessel zijn bijna afgerond, maar door de vele regenval van de voorbije dagen kan de asfaltering van de toplaag deze week niet plaatsvinden. Om de mobiliteit in en om Dessel tijdens het Graspop-festival leefbaar te houden is besloten om de Turnhoutsebaan vanaf donderdag 16 juni (12u) tijdelijk open te stellen, zij het enkel voor lokaal verkeer.

Turnhoutsebaan open voor lokaal verkeer
De werken aan de Turnhoutsebaan zijn bijna afgerond. Door de vele regenval van de voorbije dagen kan de asfaltering van de toplaag deze week echter niet plaatsvinden. Met het Graspop-festival en de bijhorende verkeersdrukte voor de deur is er echter in overleg met alle betrokken partijen besloten de Turnhoutsebaan vanaf donderdagmiddag tijdelijk open te stellen voor lokaal verkeer.

Op die manier blijft de bereikbaarheid voor de bewoners van Dessel en Retie gegarandeerd en komen zij niet vast te zitten in de karavaan van festivalgangers die vanaf donderdag op gang komt. De weg blijft voorlopig open tot maandag in de loop van de namiddag.

Volgende week aanleg toplaag
Dinsdag zal de aannemer, als de weersomstandigheden meezitten, starten met het asfalteren van de toplaag op de Turnhoutsebaan. Vervolgens worden nog de bermen langs de zijkant van de weg aangewerkt en de markeringen op de rijbaan aangebracht. Ten laatste op vrijdagavond 1 juli zal de Turnhoutsebaan opnieuw volledig opengesteld worden voor het verkeer.

Voorzichtigheid geboden
Voor de tijdelijke openstelling wordt de signalisatie in de werfzone langs de kant gezet zodat lokaal verkeer over de onderlaag kan rijden. Ook zal de aannemer vanaf donderdag niet meer aan het werk zijn. De Turnhoutsebaan blijft ter hoogte van de werken wel een werfzone. Voorzichtigheid blijft dus geboden.