Na twee jaar corona perikelen mogen we weer feesten, en dat Turnhoutenaren graag feesten bewezen ze eens te meer op de STOEBER rock 'n' roll night op 25 juni jongstleden.

Op onze nationale feestdag woensdag 21 juli breidt Grasshopper vzw, het team achter de uiterst succesvolle Rockin' Around Turnhout kroegentocht van enkele jaren geleden, daar een swingend vervolg aan met een nieuwe editie van het gratis toegankelijkeTurnhout Royale festival op de Grote Markt.

Of de koning en de koningin zelf aanwezig zullen zijn valt nog af te wachten, maar de crème de la crème van de rock 'n roll en de rockabilly staat paraat om u een hoogdag te bezorgen.

Daarbij werd op géén kleintje gekeken en de aftrap wordt gegeven door WENZDAZE uit Los Angeles, de punkabilly band van Hayden Kennedy, de amper 14-jarige zoon van labelbaas Reb Kennedy van het iconische Wild Records.

Met BELLE STARR & THE BOOT JACKS, MOONSHINE REUNION en MISCHIEF hebt u recht op de beste bands uit Nederland en België, en het feest wordt afgesloten door showman par excellence EARL JACKSON, de Brit die méér Chuck Berry is dan Chuck Berry zaliger zelf.

DJ Rudy, internationaal gerenommeerd dankzij zijn fel gewaardeerde passages op festivals van Engeland tot Spanje, vult alle gaatjes op met plaatjes, en Frantic Franky, de Jan Theys van de rockabilly, schreeuwt de boel vakkundig aan elkaar.

Er is de Turnhout Royale oldtimer en hot rod show, er zijn Belgische frietjes, en voor de allerkleinste rockertjes is er kinderanimatie voorzien. Smeer uw dansbenen maar al in voor non stop actie van 14 tot 23 uur.'