Vandaag gaf retail expert Steven Bollé aan Sigrid Slegers, zaakvoerster van Balou Kinderschoenen (Zandstraat), een gratis coaching over hoe ze haar fysieke winkel kan optimaliseren.

Dit was een van de tien sessies die het stadsbestuur en de provincie Antwerpen in het kader van Straat in het vizier organiseerden voor de ondernemers van de Zandstraat. Handelshart Herentals ondersteunt het initiatief en betaalt voor tien extra coaching sessies voor alle ondernemers uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Burgemeester Mien Van Olmen : "Het stadsbestuur werkt samen met de provincie Antwerpen om de Zandstraat als winkelstraat terug in ere te herstellen. Dat gebeurt via het project Straat in het vizier, dat het doel heeft de bekendste winkelstraten van Herentals, Geel, Mol, Hoogstraten en Heist-op-den-Berg te versterken.

De Zandstaat vormt in dit project een concept street, een soort proefstraat waar de stad, de provincie en de lokale ondernemers samen acties op touw zetten om hun winkelstraat uniek, gezond en leefbaar te houden.

Zo willen we de aantrekkelijkheid van ons kernwinkelgebied versterken. Een degelijk en divers aanbod is immers van levensbelang voor de leefbaarheid van iedere handelskern. We vinden de coaching sessies een uitstekend traject, en bestellen via Handelshart tien extra sessies voor de andere handelaars van de stad."

Balou Kinderschoenen is een winkel die al bijna 30 jaar in de Zandstraat aanwezig is. Steven geeft Sigrid, de uitbater, praktisch advies over hoe ze haar etalage, haar winkelinrichting en haar huisstijl kan optimaliseren.

Bij de start van een sessie luistert de retail coach naar het verhaal van de handelaar, om beter te begrijpen hoe zij werkt en haar zaak uitbaat. Vervolgens geeft hij inspiratie om de zaak te verbeteren en er zelf mee aan de slag te gaan. Indien nodig bezorgt de retail expert na deze persoonlijke sessie nog beeldmateriaal ter inspiratie.

Dat zijn voorbeelden om te illustreren wat hij met de tips juist bedoelt (foto's van winkels die hij al bezocht heeft, foto's die hij op Pinterest vindt,...). Nadien blijft er ook telefonisch contact en e-mail verkeer." (pp) Foto Nnieuws archief.