U bent hier

'Gratis curieuze neuzen in Herentals?'

Herentals
04.03.2018 - 13.45u
Door: Herman Gezelle

Fijnstof en luchtkwaliteit zijn thema's die iedereen aanbelangen.  Ook in de Herentalse gemeenteraad kwam de problematiek het laatstejaar 2x  op de agenda.

Vorige week werd het Vlaamse 'CurieuzeNeuzen'-onderzoeksproject gelanceerd.

3 gemeenteraadsleden werkten samen een voorstel uit. Peter Verpoorten (Groen), Rob Lathouwers (Sp.a) en Bart Michiels (CD&V) willen iedereen in  Herentals, Noorderwijk en Morkhoven motiveren om mee te doen, en stellen volgende gemeenteraad op 6/3 voor dat het stadsbestuur de kosten (€1.000) hiervoor op zich neemt.

Het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit is gelanceerd. Universiteit Antwerpen, de Vlaamse Milieumaatschappij en De Standaard zoeken 20.000 CurieuzeNeuzen - info https://curieuzeneuzen.be/

 

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto