Het gratis festival TZOMERT in Tielen loopt dit jaar op 20 augustus vanaf 13.30u aan het kasteel. Ambiance verzekerd met een programma vol variatie.

KRIEP

Kriep is een classic rock coverband uit Gierle en omstreken zonder sterallures , maar met het muzikale hart op de juiste plaats een vijfkoppige band : Ines Mertens zang , Yves Neefs leadgitaar-zang , jan van baelen basgitaar , chris luyten gitaar en Pauls Neefs drum en zang. Ambiance verzekerd.

WILMA & THE FREDS

Wilma & The Freds brengen nummers van vroeger tot nu, maar niet altijd zoals u ze zou verwachten! Herkenbaar, maar toch anders. Doorheen de muziekgeschiedenis en langs verschillende stijlen...

The Freds' zijn Jonas Langewouters (piano), Koen Van Hove (trompet), Wim Saliën (contrabas) en Roger Dierckx (drums). Inge Franck neemt de zang voor haar rekening als 'Wilma'.

'T ORKEST CHAREL VAN GOOL

Eerder stommelings kwamen de 4 leden van 't Orkest Charel van Gool er achter dat ze dezelfde liefde deelde voor het Nederlandstalige levenslied. Na eerdere omzwervingen in tal van bands werd het tijd om deze liefde de aandacht te geven die ze verdiend. Al doende waren ze nog meer verbaasd over de ambachtelijke kwaliteit van deze songs. Hoe mooi kan de tragiek en de gedeelde smart in de liefde zijn.

Met een intense intieme bezetting brengt 't Orkest Charel van Gool de meest pakkende smartlappen en levensliederen.
Met Kris Wouters (gitaar,zang en vertolker), Chris Van Leuven (gitaar, bas, contrabas, samenzang) Johan Kaers (accordeon, piano,samenzang) Stijn Van Dyck (bas, contrabas, ukelele, samenzang;)

De charme en meezingbaarheid van het repertoire zijn de grootste troeven voor het publiek, met tijdloze nostalgie die er vanaf spat.
Een unieke beleving die als een warme omhelzing het hart vervuld met liefde.

BART BULS

Gewapend met zijn Gibson gitaar en doorleefde stem , staat Bart garant voor kwaliteit .
Insiders vergelijken zijn stem zelfs met die van Johny Cash. Andere vergelijkingen vermelden grootheden als Chris Rea , Bob Dylan , Mark Knopfler , Neil Young , Bruce Springsteen ......
Het mag duidelijk zijn dat Bart zijn klassiekers kent en hen op meesterlijke wijze eer betoont , met een gitaar als enige metgezel.
Bart dankt zijn faam o.a. aan het betere baswerk in begeleidingsgroepen van Guy Swinnen , Roland van Campenhout.

DE HUKKELFUKKERS

Zestien jaar na hun opstanding uit de zandige grond der kempense heuvelrug ontdekken Bor Van Soom en Pieter De Busser dat ze dan toch iets willen betekenen in de wereld.

Ze kopen een gitaar en beginnen hun eerste songs te schrijven.  Uit dit eerste ruwe werk blijkt reeds hun eigenheid. Geen melige ballads of pop songs over sprookjesachtige liefde maar échte verhalen over échte mensen en problemen, gezongen in een échte taal: het Lichtaartse dialect. Deze vroege composities, waaronder "ne vélo van 't fabriek" en "zat", brengen hen tot een eerste prille bekendheid in eigen dorp.

Reeds vanaf deze eerste optredens beschikken zij, zoals nu nog steeds, over twee drummers: Leendert Embrechts en Tim Mertens. Later werd ook Jef Imants opgenomen in de groep als extra gitarist.
Sindsdien werden er nieuwe nummers geschreven en opgenomen. In juli 2008 werd hun eerste cd in eigen beheer uitgebracht, genaamd "12 mislukkers". Optredens bleven zich opstapelen en hun live-reputatie bleef groeien tot op de dag van vandaag.

Hun eigen genre, ondertussen alom aanvaard onder de naam vetzakkenrock, omvat alles van blues tot rock, folk tot metal, zelfs wals tot charleston. Zowel bewerkingen van bestaande nummers als volledig eigen composities behoren tot hun repertoire.
De Hukkelfukkers zijn moderne rocktroubadours die zingen over Aldidiefstal, saus aan de lippen, het OCMW en andere wereldproblemen.
Garagerock in een sappig Lichtaarts dialect.

Sinds dit jaar hebben we 2 blazers mee op het podium, bespeeld door Koen Leysen (trompet) en Daan Embrechts (Trombone). Voor de gelegenheid zal Maarten Corneillie (geboren Tielenaar en trombonist van Moodcollector) Daan Embrechts vervangen.

Gratis toegang.