Op maandag 18 augustus start een nieuwe fietscursus. Als je in Heist-op-den-Berg woont, ouder bent dan 18 jaar en niet (goed) kan fietsen, dan zijn deze 11 lessen iets voor jou.   OCMW Heist-op-den-Berg en de gemeentelijke sportdienst bieden dit gratis aan.

Om iedereen goed te begeleiden, is het aantal deelnemers beperkt. Inschrijven is verplicht en kan tot en met vrijdag 8 augustus 16 uur. In de folder van de fietscursus staat een inschrijvingsstrook die je moet invullen. Deze folder kan je op het OCMW krijgen: Stationsstraat 2 in Heist-op-den-Berg, 015 24 93 50 (vragen naar de fietscursus).

De 11 lessen gaan telkens door op maandagnamiddag tussen 13.30 en 15 uur. De laatste fietsles heeft plaats op maandag 27 oktober.  De eerste les is een theorieles.  Je leert dan de fiets gebruiken en je leert de verkeersregels. Vanaf de tweede les leer je evenwicht houden, vertrekken, stoppen, draaien, …

Het is de bedoeling dat je op het einde van de lessen veilig in het verkeer kan fietsen.   OCMW Heist-op-den-Berg en Kringwinkel Zuiderkempen zorgen voor fietsen. Zelf een fiets hebben is dus niet noodzakelijk.

Als je kinderopvang nodig hebt tijdens de fietslessen, meld dit bij je inschrijving. Wij helpen dan met het zoeken naar kinderopvang.   Enkele belangrijke regels en afspraken vooraf: gemakkelijke kleren dragen (liefst een broek), stevige platte schoenen dragen, op tijd aanwezig zijn en elke les volgen.