De rente op een (spaar)rekening staat historisch laag, steeds meer mensen zoeken naar alternatieven. Een kapitaaltje opbouwen is natuurlijk altijd prettig, maar waar begin je en hoe zorg je ervoor dat je financiële avontuur niet afloopt met een kater? Succesvol beleggen betekent risico's inschatten en spreiden, en kansen en risico's tegen elkaar afwegen. En daar is meer kennis voor nodig dan lef. 

Daarom organiseert CVO HIK op zaterdag 11 oktober 2014 vanaf 9u00 een GRATIS INTRODUCTIEVOORMIDDAG BELEGGEN op de campus HIK, Kleinhoefstraat 4 te Geel. Alle geïnteresseerden zijn welkom, wel op voorhand inschrijven op beleggenvooriedereen@hik.be of telefonisch op nummer 014/56.23.22.

Unieke opleiding voor de Kempen

Geïnteresseerden die zich verder willen verdiepen, kunnen instappen in een langlopende cursus voor beleggers. We beginnen met de basis... dus zowel analfabeten als cursisten met beleggingservaring zijn welkom! Gedurende 24 zaterdagvoormiddagen word je ingewijd in de diverse deelaspecten van de financiële wereld. Na de afloop van de cursus ben je op de hoogte van de vele opportuniteiten en risico's die de geld- en kapitaalmarkten inhouden. Vorig jaar werd voor de eerste maal in de Kempen zo een alles omvattende beleggingscursus  wordt georganiseerd. Door de grote vraag en het enthousiasme van de deelnemers wordt dit jaar opnieuw een lessenreeks opgestart.

Gegeven door een Kempenzoon met internationale ervaring

De cursus wordt gegeven door Pascal Paepen, bij het brede publiek gekend omdat hij op Radio1 al veertien jaar bijna dagelijks duiding geeft bij financiële onderwerpen. Daarnaast verzorgt schrijft hij regelmatig bijdragen voor verschillende vaktijdschriften en kranten. Hij zal ons met zijn rijke ervaring inwijden in de fascinerende wereld van geld en beleggen.

Pascal Paepen komt uit het eigen huis: hij studeerde in 1993 af aan het Hoger Instituut der Kempen als gegradueerde in "Bedrijfsmanagement, optie Financiewezen". Met dat diploma startte hij zijn loopbaan als obligatiehandelaar (trader) in de marktenzaal van de toenmalige Kredietbank. In 2000 trok hij naar de Londense City, waar hij uiteindelijk directeur werd bij KBC Financial Products en Daiwa Capital Markets. Vorige zomer keerde hij terug naar zijn heimat om les te gaan geven. Sinds september 2012 doceert hij aan Thomas More Kempen onder andere het vak "Bank & Beurs" voor de studenten "Financie- en Verzekeringswezen".