U bent hier

Gratis noodopvang tijdens weekend voor kinderen van personeel zorgsector en veiligheidsdiensten tot einde paasvakantie

Geel
25.03.2020 - 16.40u
Door: Lex Verellen

Elk weekend tot het einde van de paasvakantie zorgt de stad voor gratis opvang voor kinderen van medewerkers uit de zorgsector en de veiligheidsdiensten. De kinderopvangsector slaat de handen in elkaar om opvang te organiseren voor zowel baby's als peuters en kinderen van de basisschool.

De keuze om noodopvang te organiseren is van vitaal belang. Want opvang garandeert dat mensen met levensnoodzakelijke jobs hun werk kunnen blijven doen. Stad Geel organiseert noodopvang van kinderen van wie de ouder(s) een job hebben in de zorgsector en de veiligheidsdiensten, en hierdoor in de problemen komen met opvang in het weekend.

Werk je in de zorgsector of bij de veiligheidsdiensten en heb je tijdens het weekend opvang nodig? Vul dan ten laatste voor vrijdagmorgen om 8.30 uur het formulier in op www.geel.be/aanvraag-weekendopvang. Je krijgt een bevestigingsmail zodat je weet dat je aanvraag goed ontvangen is.

Kinderen van de basisschool (van 2,5 tot 12 jaar) kunnen terecht in De Bengelbende Burgstraat tussen 6.30 en 18.15 uur. Voor kleinere kinderen gaat de opvang door in een opvanginitiatief. Je wordt in dat geval gecontacteerd door een medewerker van Huis van het Kind om verder af te spreken. Kinderen die naar de opvang komen, moeten zelf eten en drinken meebrengen.

Opvang paasvakantie kleuters en lagereschoolkinderen

De activiteiten van de Speelfabriek, dienst sport en De Bengelbende zijn geannuleerd deze paasvakantie. Heb je ook tijdens de weekdagen in de paasvakantie geen opvang? Stel je opvangvraag alvast via www.geel.be/aanvraag-opvang-paasvakantie. De federale richtlijnen zijn nog maar net bekend, de stad bekijkt nog hoe de opvang geregeld kan worden.

Andere vragen over opvang

Heb je vragen over opvang in de week? Werkt je onthaalouder niet? Ook met vragen hierover kun je terecht bij kindinfopunt@geel.be.

imageMeer nieuws

Windmolens Westerlo en Hulshout : provincie vergunt toch

Hulshout | Westerlo 20.05.2022 - 17.08u

Opheffing rook- en vuurverbod in provincie Antwerpen, maar blijf waakzaam in bossen, natuur

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 20.05.2022 - 10.51u

Eerste besmetting met apenpokkenvirus vastgesteld in ons land

EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 23.22u

Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden

 Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden
EU | Internationaal | Nationaal 19.05.2022 - 18.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto