Bezoekers van het Shoppingpark in Olen kunnen vanaf 6 september aan het oplaadeiland©QiSola™ gratis hun mobiele toestellen opladen, genieten van Free Wi-Fi en daarnaast ook nog interessante aanbiedingen van de aanwezige handelaars ontvangen op hun mobieltje.

Scarabees bvba uit Stevoort lanceert dan een nieuw zonne-oplaadconcept voor smartphones en tablets. Hiermeekomt Scarabees tegemoet aan de vraag van steeds meer mobiele shoppers om hun mobiel apparaat snel, eenvoudig en gratis te kunnen opladen en te genieten van kosteloos internet.

Het knap vormgegeven oplaad- en WiFi-punt zal zich bevinden op het middenplein van het park, vlak naast de centraal gelegen witte tent overkapping. Een drie en een halve meter hoge aluminium paal die in de grond verankerd zit, mondt bovenaan uit in een rond glazen zonnedak, voorzien van 24 hoogrenderende zonnecellen. De zonnecelconstructie in combinatie met een krachtig batterijpack  zorgt voor een continue toevoer van energie bij het opladen van alle soorten mobiele toestellen. 

Drie dockingstations, bevestigd op een centraal oplaadplateau rondom de oplaadpaal, laten toe om de meeste modellen van de bekendere merken, waaronder de Apple iPhone, Samsung, LG, Huawei…, inclusief de tablets, te voorzien van extra stroom. Aan elk van de drie Dockingstations kunnen 2 toestellen tegelijkertijd worden opgeladen. Aan de paal is een zitbank gemonteerd met geïntegreerde draadloze oplaadtechnologie. Zo kunnen bezoekers hun hiervoor uitgeruste mobiele toestellen opladen door ze simpelweg op deze bank te leggen.

Bezoekers aan het oplaadeiland© QiSola™ kunnen niet alleen gratis opladen en genieten van gratis wifi,  maar zien ook automatisch allerhande interessante aanbiedingen zoals digitale kortingbons, aangeboden door de winkeliers van het Shoppingpark, op de schermpjes van hun smartphone verschijnen.