U bent hier

Gratis ‘Oppepper’ voor verenigingen en vrijwilligers

Kasterlee
17.09.2014 - 12.50u
Door: Franky Van Leeuwen

Het gemeentebestuur van Kasterlee biedt in samenwerking met Vormingplus Kempen op zaterdag 18 oktober een gratis vormingsdag aan voor verenigingen en vrijwilligers uit Kasterlee. Deelnemen aan Oppepper is een unieke kans om de werking van de vereniging een extra zetje te geven!

Tussen 10 en 15 uur kunnen vrijwilligers in de buurt van de bib in Lichtaart verschillende sessies volgen die de werking van hun vereniging kunnen versterken en verbeteren.  In de voormiddag kunnen deelnemers zich toeleggen op deze thema’s: nieuwe vrijwilligers aantrekken, waarom een vzw oprichten en duurzaam organiseren. In de namiddag komen deze onderwerpen aan bod: sociale media in jouw vereniging en jouw vereniging goed verzekerd. Om een maximaal resultaat uit deze Oppepper te halen kunnen verschillende leden uit eenzelfde vereniging zich inschrijven voor een halve of volledige dag. Inschrijven kan tot 3 oktober via het digitaal loket op de website van Kasterlee of via de inschrijfstrook op de folder van Oppepper die beschikbaar is bij de vrijetijdsdienst en bibliotheek.

“Kasterlee telt bijna 200 erkende verenigingen. Zij vormen het cement van onze samenleving. Daarom willen wij hen versterken zodat ze zelf het sociale weefsel sterker kunnen maken,” zegt burgemeester Ward Kennes.

De gratis vormingsdag maakt deel uit van het feestelijk programma-aanbod ’20 jaar Bib’ dat in oktober zal plaatsvinden. De vrijetijdsdienst, de bibliotheek en bib vrijwilligers werken voor dit initiatief samen en zullen de deelnemers hartelijk ontvangen!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto