Nijlen is al enkele jaren een 'Goe Gespeeld' -gemeente, waarmee onderstreept wordt dat het gemeentebestuur veel belang hecht aan voldoende ruimte voor kinderen en jongeren om te spelen, rond te hangen, te sporten, ...

De afgelopen jaren kwamen er heel wat speelplekjes bij in Kessel, Bevel en Nijlen. De gemeente telt ondertussen al meer dan 25 plekjes om te spelen. Om al deze speelplekjes beter bekend te maken, werd er een speelkaart gemaakt.

Op de kaart van de gemeente zie je alle speelplekjes liggen en aan de achterzijde staat meer info per speelplekje, of er openbaar vervoer in de buurt is, of er toiletten zijn en wat je er allemaal kan doen.

Bij de start van de zomervakantie zal de speelkaart uitgedeeld worden aan kinderen op allerlei evenementen en activiteiten. De kaart is ook gratis af te halen in het gemeentehuis en de bibliotheek. Op www.jeugdnijlen.be is ook heel wat info te vinden over Goe Gespeeld.

Nieuw speelterrein in voorbereiding

En er is nog goed nieuws want in Kessel-Dorp wordt deze zomer nog gestart met de aanleg van een gloednieuw speelterrein naast het rusthuis achter de kerk. Het wordt een avontuurlijk speelterrein met vooraan plek voor de allerkleinsten, picknickbanken waar ook rolstoelen plaats kunnen aan nemen, een speelveld, kabelbaan en waterspeelplaats.

Momenteel is het goedgekeurde ontwerp in aanvraag voor de nodige vergunningen. Er wordt verwacht dat de opening ergens in het najaar kan gebeuren.