Op zondag 19 augustus heerst op het dorpsplein van Olen-Centrum een internationale sfeer.

 Op uitnodiging van de vzw Keizer Karel en de Vlaamse Volkskunstgroep Dophei, die dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert, brengen vijf volksdansgroepen uit de hele wereld hun traditionele dansen en muziek.

De optredens zijn gratis en starten om 13.30 uur. Op het programma:

Groot-Brittannië: East Suffolk Morris Men (°1958)
De leden van deze groep komen uit Ipswich en de streek errond. De groep bestaat enkel uit mannelijke dansers. Ze dansen typische morrisdansen met Cotswold-traditie. Morrisdansen bestaan ongeveer 600 jaar en vertonen gelijkenissen met Catalaanse en Baskische dansen.

India: Spandan (°1989)
Spandan betekent letterlijk hartslag. Deze groep komt uit Ahmedabad in het westen van India. De dansacademie van de groep zet zich in om de rijke en verscheiden cultuur van het land levendig te houden.

Litouwen: Grandinèlè (°1977)
De groep komt uit Panevezys, centraal in Litouwen, 137 km ten noorden van de hoofdstad Vilnius. De leden zijn opgegroeid met traditionele dansen en muziek.

Macedonië: Bojmija (°2004)
De groep heeft dezelfde naam als de gelijknamige landstreek in het zuidoosten van Macedonië. De leden komen uit Gevgelia. Met culturele dansen en liederen en met traditionele kledij promoten zij de Macedonische cultuur.

Polen: Krakus (°1949)
De oudste folkloregroep bestaande uit studenten uit Polen is gesticht in de universiteit ‘wetenschap en technologie’ van Krakow. Vandaag komen de leden uit verschillende universiteiten van Krakow. De kledij en de volksdansen en liederen die zij presenteren komen uit de verschillen streken van Polen.