De Kastelaars krijgen vanaf 3 september met de MooiKasterleeKrant opnieuw een eigen weekblad in de brievenbus.

Toen vorig jaar het immens populaire weekblad De Postiljon na 40 jaar ophield te bestaan, ontstond een leegte qua lokale informatie.  Jan Verhoeven (62) uit Lichtaart (van origine Nederlander) en fotografe Griet Verwaest (54) uit Kasterlee starten met een nagelnieuwe uitgave.

Jan Verhoeven (62) uit Lichtaart en fotografe Griet Verwaest (54) uit Kasterlee zijn de bezielers van het blad. De nieuwe uitgave krijgt de naam DeMooiKasterleeKrant, wat niet toevallig gekozen is.

In tegenstelling tot De Postiljon belandt DeMooiKasterleeKrant alleen in de brievenbussen in Kasterlee en niet in de gemeenten Lille en Herentals.

Het weekblad krijgt binnenkort een eigen uitvalsbasis in een voormalige fietsenwinkel in de Melkstraat in Kasterlee. DeMooiKasterleeKrant is ook verkrijgbaar in zes boxen, verspreid over de gemeente.

Naast familieberichten en verenigingsnieuws is er plaats voor zowel een natuur-, ouderen- en cultuurpagina.

Een kennismakingsexemplaar van DeMooiKasterleeKrant valt op 3 september in de bus. Vanaf oktober wordt het blad wekelijks verspreid. Medewerkers kunnen zich melden via mooikasterlee@gmail.com